Реклама / Ads
30| 11336 |11.10.2010 НОВИНИ

Самоуби се кмет, забъркан в аферите на Гюнай Сефер?

.
Гюнай Сефер
Кметът на Дуловското село Межден е сложил край на живота си пред алтернативата да бъде разследван и замесен като съучастник в далаверите на скандалния депутат от Дулово Гюнай Сефер. На 6 октомври 32-годишният Турхан Бейзат Мюмюн е увиснал на въже в селскостопанска постройка в дома си.
 

Малко преди това е казал на близките си, че тръгва за оперативка в кметството, която трябвало да започне в 9 ч. В селото и в района на Дулово хората знаят, че седмица преди това Турхан е викан на разпит в общинското РПУ да дава обяснения за източени пари от обществена поръчка. Ставало дума за асфалтиране на улиците на селото, но настилката така и не била положена. Кметът Бейзат обаче бил принуден да подпише оправдателни документи и протоколи, че парите са изплатени, а услугата е извършена. Освен това сега бил притискан да прикрива нарушенията на депутата от ДПС, който стоял зад издигането на кандидатурата му за кмет, казват местни хора.

В района на Дулово няма съмнение, че зад поредната далавера с обществени поръчки стои единствено депутатът от ДПС Сефер. От доста години той дирижира печеленето на търговете, а изпълнител безалтернативно са все негови фирми. Такъв е бил случаят и с асфалтирането на улиците в село Межден. Това обаче са засега само твърдения, които не са доказани.

Другата версия за самоубийството на селския кмет, която допълва първата, е пак свързана с далавери на друг местен ДПС феодал – шефа на общинската фирма „Гори” Ремзи Хамза. Според жители на с. Межден самоубилия се кмет Бейзат е събрал от населението авансово през пролетта пари, за да им осигури и достави дърва за огрев през зимата.. Студените температури през началото на октомври принудили много хора да си потърсят предплатените дърва, а кметът обяснявал, че от горската фирма не му ги доставяли, въпреки че вече им ги е платил. След самоубийството, шефът на горската фирма Хамза твърдял, че не е получавал нито пари, нито поръчка от мъртвия. Хора от Межден обаче разказват, че само ден след като погребали кмета, Ремзи Хамза обикалял къщите и връщал на ръка взетите пари за дърва.

Самият горски шеф е не по-малко скандална фигура в района. Той е следствен и подсъдим за заменка на имот, в полза на депутата Гюнай Сефер за над 1 млн. лева.

Близкият до Доган Гюнай Сефер пък фокусира вниманието на медиите и обществото, след като на 1 октомври комисията ”Кушлев” предяви иск срещу него за 8,5 млн. лв. и наложи обезпечителни мерки върху негово имущество, на стойност 2 284 230 лева. По оценката на самия Кушлев запорираните имоти са особено големи - два апартамента на атрактивни места в София, 23 недвижими имота, 23 автомобила, голям имот в Дулово – където има работилница, лаборатория, 6 склада за тютюн. Запор е наложен и върху всички банкови сметки на Гюнай Сефер и на семейството му. Запорирани са и дяловете, които депутатът има в 7 дружества. Бизнесът му пък се простира от строителство, дърводобив, горива, производство на хляб и всичко, от което могат да се печелят пари.

В с. Межден хората са категорични, че самоубилият се кмет бил морален и честен човек. От три години той управлявал селото. Те са категорични, че е станал жертва на далавери на Гюнай Сефер и други депесари, които сега щели да рефлектират негативно върху него и семейството му.

Пред опозоряването е избрал въжето, бе краткият коментар на съсед на жертвата, пожелал анонимност, страхувайки се, че депутатът Сефер може да му отмъсти. В община Дулово са категорични, че разследването за самоубийството на кмета Турхан Бейзат ще бъде прекратено и потулено, а истинските виновници за съдбоносното решение, което е взел, ще се измъкнат. Депутатът Сефер се ползвал с голямо влияние сред местни магистрати и полицаи от област Силистра.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5330 |21.09.2010 Убиецът от Костенец се отбранявал; искал и да се самоубие . 6| 7066 |24.08.2010 Oбщинар-младоженец се самоуби с 24 прободни рани . 16| 4920 |20.08.2010 Църквата награждава прокурор и кмет, спрели гей парад . 4| 8198 |03.08.2010 Във Военно издателство скриха самоубийство на свой охранител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads