Реклама / Ads
6| 5780 |04.03.2013 НОВИНИ

Самозапалилият се мъж от Раднево е в клинична смърт

.
В изключително критично състояние е 53-годишният мъж, който миналата седмица се самозапали в Община Раднево. Това съобщиха от Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив, където мъжът е настанен от 26 февруари до момента.
 

Днес пациентът е трябвало да бъде опериран, но още при първите интервенции, е изпаднал в клинична смърт. Това е наложило незабавна реанимация и сърдечната му дейност е била възстановена. Той се намира в Интензивния сектор на клиниката, където състоянието му е под непрекъснат лекарски контрол.

На 28 февруари бяха направени първите хирургични интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош, но и след тях мъжът остана на апаратна вентилация в реанимационния сектор на клиниката. Към операциите трябваше да се пристъпи още на 27 февруари, но те бяха отложени заради усложнение в белите дробове.

Екипът от хирурзи тогава направи единствено бронхоскопия, а впоследствие и лаваш – процедура за механично почистване на дихателните пътища от саждите и останалите частици, попаднали там вследствие на самозапалването. Лаваш бе правен и във всеки от дните на болничния престой на пациента, за да продължи процесът на изчистване на дихателната система.

Мъжът бе транспортиран в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги” вечерта на 26 февруари в кризисно състояние и с дълбоки изгаряния. Впоследствие се оказа, че има и тежък токсичен шок и съмнения за вдишани топли пушечни газове. Термичните травми се определят като трета степен на сериозност и са засегнали 75% от повърхността на тялото му.

Според разкази на очевидци, мъжът е заявил на 26 февруари, че му е било писнало в живота в България.

 

Това е третият случай на самозапалил се гражданин в България в последния месец.

 

Снощи 36-годишният Пламен Горанов, който на 20 февруари се подпали в знак на протест пред сградата на Община Варна почина от раните си.

 

Преди него Във Велико Търново, на 18 февруари, 26-годишен психично болен мъж, страдащ от параноидна шизофрения, се самозапали и също почина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5645 |02.03.2013 Самозапалилият се Пламен: Протестите са на роби, а не на граждани! . 23| 6837 |22.11.2011 Родилката от "Шейново" била в клинична смърт . 2| 5204 |02.03.2011 Иде краят на клиничната пътека . 0| 6234 |23.02.2011 Спецполицаи прибраха лихвар от Раднево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads