Реклама / Ads
5| 5487 |17.11.2009 НОВИНИ

В Сан Лоренцо арестуваха български "ремсист"

.
Задържаният кораб
Кораб „Лиляна Димитрова”, кръстен на едноименната комунистическа героиня-ремсист, е задържан в аржентинското пристанище Сан Лоренцо. Плавателният съд е собственост на Параходство Български морски флот. Информацията изтече по чуждите агенции и по-късно беше потвърдена от Министерство на транспорта.
 

На 14 ноември в 13,30 часа местно време, при изпълнение на стандартна процедура, за оглед на кораба след отплаване, капитанът на кораба Станислав Караиванов получил доклад от главния механик, че са открити пет съмнителни пакета в склад в машинното отделение, съобщиха от Параходство “Български морски флот”, пише "Стандарт".

Това става непосредствено след напускане на аржентинското пристанище Сан Лоренцо. Там корабът е натоварен с 29 950 тона соево брашно за две европейски пристанища. Капитан Караиванов уведомил ръководството на Параходство БМФ, което от своя страна информирало незабавно заинтересованите институции, съгласно установената международна практика.

В 16,29 ч. капитанът на кораба получил разпореждане от Бреговата охрана да се върне в най-близкото пристанище, което се оказало Порт Росарио на река Парана. В 17,50 ч. корабът “Лиляна Димитрова” застанал на котва пред Порт Росарио, след което местните власти предприели цялостното му претърсване със специализирани екипи с кучета.

То продължило повече от 20 часа, като е извършен и подводен оглед на корпуса. Не са открити други съмнителни пакети. Успоредно с това са започнали и разпитите на членовете на екипажа, които продължават на борда на кораба.

От Параходство БМФ АД веднага са назначили местен адвокат за защита на интересите на екипажа и на корабособственика. Няма арестувани или задържани моряци от екипажа. Ръководството на Параходство БМФ поддържа постоянна връзка с капитана на “Лиляна Димитрова” и при необходимост ще реагира съгласно установените процедури и общоприетата международна практика.

Същият кораб м.г. бе задържан на германско пристанище пак със съмнение, че превозва дрога.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4638 |15.11.2009 Арестуваха 11 измамници в Казичене . 1| 4943 |13.11.2009 Арестуваха управители на санаториум . 7| 5278 |06.11.2009 Зам.-министър на Симеон и Сергей поема Български пощи . 6| 5248 |03.11.2009 Полицаи арестуваха две ченгета в зрелищна акция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads