Реклама / Ads
1| 3921 |05.04.2017 НОВИНИ

Сандов: България не провежда правилните политики за подобряване на въздуха

.
Борислав Сандов
Решението на на Съда на ЕС срещу страната ни е в духа на европейските институции, така Борислав Сандов от ”Зелените”, коментира в пердаването ”Нещо повече” документа, свързан с лоото качество на въздуха.
 

Принципът на Европейския съюз е, че при такива решения той установява дали страната е изпълнила задълженията си по договорите и директивите на ЕС. От 2007 година досега България не покрива критериите, които са свързани с качеството на атмосферния въздух, и това решение е съвсем в духа на европейските институции. Жалко е, че ЕС е повече загрижен за здравето българите и за качеството на атмосферния въздух, отколкото нашите управляващи, при все, че те дишат същия този въздух и са потърпевши от тези замърсявания.

 

Сандов посочи какво ще се случи, ако нищо не се промени: Единият вариант е Европейската комисия, при липса на адекватни мерки, взети от страната, която е нарушител, може да постанови решение, което е свързано, на база на това решение на съда в Люксембург, и да претендира налагането на санкции.

 

Вторият случай е когато Европейската комисия започва втори иск, който е свързан вече със санкциите и се води ново дело, но по-съкратена процедура. Което и от двете решения да е, проблемът остава и България е застрашена от санкции, тъй като данъкоплатците плащаме за това, че нашите управляващи се провалят в това да осигурят  адекватна здравословна среда на живот.

 

Според Борислав Сандов България не провежда необходимите политики за решаване на проблема с мръсния въздух: Според мен България изобщо не реализира правилните политики в това да създава по-благоприятни условия на среда, в това число и чист атмосферен въздух. Виждаме това както в политиките, свързани с горива, инфраструктура, с отопление и електропроизводство. Виждаме, че решенията биват заклеймявани, в същия момент се продължава да се действа постарому.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3690 |05.04.2017 ЕС осъди България за мръсния въздух . 0| 4812 |03.04.2017 Сърбия: Напливът на мигранти от България спада . 2| 5235 |31.03.2017 Александър Сиди: Городст е, че попречихме на турците да влязат в България . 28| 19646 |30.03.2017 „Wiener Zeitung”: България – една страна в ръцете на олигарсите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads