Реклама / Ads
1| 5229 |27.05.2014 НОВИНИ

Санитар взе 3 000 лв. подкуп от роднини на покойник и обра украинци

.
За 12 часа полицията в Плевен залови извършителя на изключително цинично и дръзко престъпление, извършено от 41-годишен санитар, работещ в ЦСМП-Плевен. Дежурният прокурор Искра Ганева е била уведомена за поискан подкуп от близък на загинал при автопроизшествие и при създадената организация е образувано досъдебно производство след проведени разпити на запознати със случая, както и използване на Специални разузнавателни средства.
 

 

Заловен е 41-годишният Н.А., който повече от 10 години работи като трупен санитар в ЦСМП-Плевен.

Прокурор Ганева коментира, че при проведените разпити е станало ясно, че санитарят е имал трайно установена практика за получаване на средства в качеството си на трупен специалист, съобщава "Дарик".

Той е установявал контакт с близките на пострадалите, като освен че им е предлагал услуги на погребална агенция, която е получавала комисиони, той е предлагал и своето посредничество в случаи за изготвяне на експертиза в полза на обвиняеми по дела.

Искра Ганева, която е наблюдаващ прокурор, обясни, че към момента няма доказателства за действително изготвени експертни заключения, които да не са обективни.

Мъжът е бил заловен на ул."Дойран" в Плевен от служители на полицията две минути след получаването на белязани 500 лева, които били част от поисканите 3000 лева.

Шефът на ОД на МВР-Плевен Йордан Каменов обясни, че срещу 41-годишния санитар има заведено и досъдебно производство от преди по-малко от 30 дни, когато той също е използвал служебното си положение и е откраднал пари от двама пострадали украински граждани, буквално от масата, на която медицински екипи са им оказвали първоначална помощ за спасяване на живота им.

Той се възползвал от безпомощното им състояние и е откраднал 160 евро, но след образуваното незабавно производство, той си е признал и в рамките на 24 часа е възстановил парите.

Трупният санитар е задържан за 72 часа. Той е признал също, че през месец ноември 2013 г. е получил 4000 лева за подобна услуга. Прокурор Ганева обясни, че максималното наказание за подобен род измами е до 6 години лишаване от свобода. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5748 |06.05.2014 Командващият парада: Армията ни е на санитарния минимум . 4| 6110 |22.04.2014 ДАНС закопча зам.-кмет на Плевен за подкуп . 2| 5583 |27.03.2014 ДАНС спипа инспектор с подкуп . 9| 6361 |19.01.2014 Епископ Игнатий: Патриарх Неофит е избран с подкупи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads