Реклама / Ads
9| 6229 |08.06.2012 НОВИНИ

Съпруга на изчезнал: Оцениха мъжа ми на 1000 лв.

.
взривовете кръй Петолъчката
Четири дни след взрива край Петолъчката няма и следа от тримата изчезнали работници. Роднините им се оплакаха, че мъж от фирма "Берета трейдинг" им е дал по 1000 лева като компенсация за първоначалните нужди.
 

"Трябваше с измама да мина през патрулите, за да стигна дотук. Сълзите ни свършиха, остана ядът, а сега идва и отмъщението", описва в. Стандарт. С тези думи Ирен Костова, съпруга на издирвания работник Станимир Костов, който вече три денонощия е в неизвестност, успя да се добере до журналистите, отразяващи екшъна край Ямбол. Жената бе придружена от Ивелина Георгиева, дъщеря на изчезналия Николай Гочев. "Искаме да съобщим, че животът на нашите близки е оценен на 1000 лева, дадоха ни ги в плик. Това се случи още първата вечер след взривовете", изплакаха двете жени. Те обясниха, че служител на фирмата, която стопанисва складовете край "Петолъчката", ги е посетил и им дал по 1000 лева в плик. След това обяснил, че парите са за първоначалните им нужди. "Предполагаме, че парите идваха от Делев", каза още Ирен Костова. В сряда по обяд тя имала среща с окръжния прокурор на Ямбол.

 "Представителите на прокуратурата ни обясниха, че са намерени трупове. А от медиите ние научаваме, че трупове няма, защо не ги търсят нашите близки", питаха през сълзи жените. "По време на няколкото влизания с бронирани машини на територията на складовете са забелязани много малки части от телеса. На този етап обаче не може да се каже дали става въпрос за човешко или животинско месо", съобщи час по-късно окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев. Той обясни, че трупове не са открити. "На откритите телеса ще бъде направен ДНК-анализ", каза още обвинителят. Той обясни, че ако работниците са били в първия склад, където е най-големият кратер, не са имали шанс да оцелеят. След това Ханджиев обясни, че зам. военният министър Валентин Радев е открил телесата, тъй като вчера лично три пъти влизал в складовете. В същото време заместник главният прокурор Бойко Найденов коментира, че "не е оптимист" за съдбата на тримата изчезнали работници при взрива край "Петолъчката". "Те са били в епицентъра на взрива. В момента на експлозията се е извършвало разтоварване на камион с боеприпаси, което е и причината другите работници, намиращи се в цеха, да са били извън него и затова са оцелели", обясни Найденов. Той потвърди, че два мобилни телефона са намерени още с първото влизане. "Единият от тях дори работеше, а другият беше на части. Сам по себе си едва ли този GSM е причина за взрива. Една от основните версии е, че е имало пропуск в технологията на утилизацията на боеприпасите", добави Найденов. По думите му самият факт, че щетите са толкова големи, говори, че са възможни по-драстични нарушения. "Ако беше само един снаряд, нямаше да стане това чудо", заяви той. Съпругата на Станимир Костов - Ирен, също каза, че камиони постоянно са влизали и излизали от складовете. "Нашите близки работеха до 23 часа и рискуваха всеки ден живота си за 300 лева."

В същото време хора от Стралджа разказаха, че бивш служител на КОС в региона е обикалял семействата на ранените и изчезналите работниците и им е предлагал по 500 лева срещу мълчанието им. "Човекът се казва Митко Караколев, бивш служител на КОС в Стралджа и настоящ шеф на взривилия се склад край "Петолъчката", съобщи bTV.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 9372 |13.03.2012 Съпругата на убития полицай: Младен Самуилов е поръчител . 59| 8755 |11.12.2011 Ламбо се разплака в ефир заради съпругата си Мария . 22| 4945 |08.09.2011 Съпругата на боса Байков стана спонсор на БСП . 9| 5951 |01.08.2011 Хотелиер се застреля, докато съпругата и 2-те им деца спят в съседство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads