Реклама / Ads
12| 5024 |28.01.2015 НОВИНИ

Б. Сарафов: Синджира го има, козата я няма

.
Борислав Сарафов
Синджира го има, козата я няма. Това каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов по БНТ относно откраднатата му кола. Той обясни, че е намерена само сервизната книжка на автомобила, но от него няма и следа. Застрахователите ми платиха, купих си нова, успокои той всички зрители.
 
Борислав Сарафов се нахвърли върху институцията за борба с корупцията, известна като БОРКОР. БОРКОР се оценява негативно в доклада на ЕК, според мен напълно заслужено. Страшна тайна е какво върши БОРКОР. Извършва някаква аналитична дейност, но тези доклади нямат никаква стойност. Той отрече заключенията на ЕК, че организираната престъпност е по-силна от държавата. Даде за пример делото срещу Златко Баретата, братя Галеви и Брендо. Обясни, че има нужда от законодателна промяна, за да не бягат осъдените зад граница. Самият той нямал отношение по въпроса.

Законодателят трябва да се поправи. Електронните гривни са решение, допълни той.
Сарафов обясни, че Бойко Борисов бил голям стимул за разследващите, ангажирани с последните показни убийства. В крайна сметка той е ръководител на изпълнителната власт, той даде кураж , професионални мнения и становища. Те бяха полезни за разследващите, уточни още той. Зам.-главният прокурор обясни, че Черния Роди ще бъде издирван с европейска заповед за арест и с Интерпол. Същият Роди бил тартор на повечето покушение в последните месеци, но прокуратурата го разкрила за нула време.

Обясни още, че забавянето на сръбските власти по отношение на искането за екстрадиция е знак, че Цветан Василев няма да бъде предаден на прокуратурата.
Той не пожела да коментира мегадела като „Октопод” и това срещу депутатът от ДПС Христо Бисеров с обяснението, че нищо не знае за тях. В същото време, обаче именно Борислав Сарафов отговаря за подобни разследвания и съдебни процеси. Измъкна се и на въпрос свързан с това, дали има проверка срещу „Икономедия”. Обясни, че също не е наясно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5246 |08.02.2014 Б. Сарафов: Цветанов не е свещена крава за правосъдието . 30| 5680 |20.12.2013 Борислав Сарафов: Полицаи са запалили Чакъра . 10| 6653 |15.10.2013 Борислав Сарафов: Бопаджията Орлин Тодоров е участвал в изнудване и отвличане . 32| 6066 |18.07.2013 Сарафов: В понеделник обвиняваме Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads