Реклама / Ads
10| 5519 |10.04.2013 НОВИНИ

Сърменов влиза на шега в политиката със сериозни намерения

.
Скеч по време на раздаването на първите награди "Кукерикон" в Сатиричния театър Източник: Булфото
Актьорът Калин Сърменов ще води две листи на партия "Другата България” - в София и Благоевград. Директорът на Сатиричния театър "Алеко Константинов” обоснова решението си с това, че България се нуждае от някой, който да дойде на власт и да е готов да работи, като знае добре какво иска.
 

Въпреки това Сърменов смята, че изборите няма да решат проблемите в България. Той вижда общественото недоволство като нещо логично, коментира Сърменов пред bTV.

Според актьора, нещата, които са се случили у нас, не са били направени навреме и не са били целенасочено. Той визира протестите и падането на кабинета "Борисов”. Сърменов е категоричен, че хората трябва да изразяват ясно мнението си и да мислят първо за България.

Въпреки че мнението му за ситуацията от преди няколко месеца съвпадна с тази на ГЕРБ, той заяви, че не е член на партията, никога не е бил и никой не го е канил да влезе в нея. Той призна, че идеята да „бъде изцапан от калта на политиката" се е родила на шега, когато в разговори с приятели стигнали до извода, че отрицателният вот трябва да отиде на разумно място.

„Всички поставяме на първо място грижата за народа, далеч съм от мисълта, че аз ще решавам проблемите. По-важно е моето появяване да възбуди хората да мислят по разумен начин", каза актьорът. За него приоритетни ресори са култура, образование и здравеопазване. Той обясни желанието си да стане политик и с убеждението, че „някой трябва да го направи".

„Аз съм човек, който си върши работата, поема отговорност и се опитва. Иначе ще слушаме някакви такива, които ще говорят кофи с глупости. Хората лесно могат да бъдат подведени от лъжа, която като се повтори 10 пъти, става истина", добави Сърменов. Неговият най-голям страх е държавата да не функционира.

„И аз казвам, че монополът трябва да се махне, но не е толкова просто - има договори, клаузи във времето. Хората това не го разбират и някои, на които е изгодно, го използват", каза още той.

„Администрацията си вършеше работата. Такава реформа в културата, която се направи, досега не е имало и тя дава своите резултати. Тази криза на кому беше нужна?", коментира Сърменов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5486 |03.04.2013 Марин Райков за Волен: Театърът е загубил от влизането в политиката на някои хора . 50| 8099 |31.03.2013 Алексей Петров влиза в политиката с коалиция "Горда България" . 17| 8681 |26.03.2013 Взрив! Кирил Добрев влиза в листа на ГЕРБ . 81| 5402 |18.03.2013 Костов: Избори не се правят, когато се влиза в болница и се вдига кръвно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads