Реклама / Ads
28| 9218 |09.08.2020 НОВИНИ

Саша Безуханова: Българите поискаха промяната – днес, веднага, без уговорки

.
Саша Безуханова
Има моменти в историята, в които невъзможните промени се случват. Вярвам, че настоящият ще е такъв за България.
 

Не само заради осъзнаването за големите пробойни в управленската ни система, които COVID кризата показа ясно, не толкова и поради големите трансформационни процеси, протичащи в света не от вчера, а защото българите поискаха промяната – днес, веднага, без уговорки.

 

Промяната е повече от оставките на правителството и главния прокурор. Това е само първа стъпка. Необходима е системна промяна, която да открие хоризонт на хората ни за почтен и перспективен живот по стандартите на 21ви век . Тази заявка правят родените в свобода, които днес са на улицата с лозунги ‚Bayko, your time has expired. Log out of our system.’

 

Да, свърши времето на тези, които с полит-технологични пируети и през насаждане на страхове държат държавата ни в ‚конролирана бедност‘ десетилетия наред. Опитите им да дават тона и на този протест са обречени, защото новата генерация хора са решени да променят тренда. Те владеят инструментите на бъдещето и говорят езика на съзиданието. Те не губят време да съдят. Те искат да се изчисти терена, за да градят добър свят – за себе си, за общността, за България.

 

Има много работа, за да се излекува раненото обществено тяло на България – нужни са значими непопулярни реформи и спешно модернизиране на всички социално-икономически и управленски системи. Но най-вече трябва да си позволим като народ да си повярваме, че можем да бъдем успешни, водещи, фактор в международния процес. Да бъдем свободни и смели хора със самоуважение и големи мечти – като тези на младите хора днес на площада.

 

Зная, че можем да го постигнем – обединени в градежа. Моментът за промяна е днес.

 

Facebook, Саша Безуханова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6079 |04.08.2020 „Алфа рисърч“: Над 50% от българите смятат, че задкулисие контролира Гешев . 10| 6115 |02.08.2020 Българите в 22 чужди града излизат на протест с искане за оставки на Борисов и Гешев . 12| 5005 |27.07.2020 Пулмолог: Голяма част от българите са се срещнали с родствен на COVID-19 вирус още през 2008г. . 26| 6745 |25.07.2020 Еuronews: Българите се срамуват от управляващите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads