Реклама / Ads
21| 7505 |27.10.2019 НОВИНИ

САЩ ликвидираха лидера на ИДИЛ в Сирия, взривил се с две от жените си /допълнена/

.
Абу Бакр ал Багдади Източник: БГНЕС
Лидерът на ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади е бил убит след операция на американските специални части, която е била одобрена от Доналд Тръмп преди седмица, съобщи самит президент в Туитър.
 

Багдади е била цел на строго секретна операция в сирийската провинция Идлиб.

Служител на американската армия заяви, че Багдади е убит по време на нападението. Източник на Пентагона добавя, че ведомството има "голяма увереност", че основната мишена, убита по време на нападението, е Багдади, но се провежда по-нататъшна проверка.

 

Операцията е била разрешена, след като съвместното командване за специални операции е получило важна „разузнавателна информация”, защото целевото местоположение е било под наблюдение от известно време.

 

В момента се извършват ДНК-тестове е биометрично изследване, за да се потвърди самоличността на убития Багдади, съобщава CNN.

 

Първи за операцията и гибелта на лидера на ИДИЛ съобщи Newsweek.

 

Ето как източник от Пентагона описва случилото се на Белия дом: Започна кратка престрелка, когато нашите сили атакуваха комплекса, където се укриваше Абу Бакр ал Багдади. Малко по-късно лидерът на ИДИЛ е задействал пояс шахид на кръста му и се е самовзривил. Две от жените му са загинали също. Може би от взрива. Други жертви няма.

 

Друга версия гласи, че Багдади се опитал да избяга и бил застрелян заедно с неговия личен охранител.

 

От Белия дом обявиха, че днес следобед президентът Доналд Тръмп ще направи "важно изявление" тази сутрин в 9,00 ч. (13,00 по Гринуич), но без да дават повече подробности. Малко преди това Тръмп написа в Туитър: "Нещо много голямо се случи току-що",

 

БиБиСи напомня, че фалшиви новини за смъртта му вече е имало няколко пъти.

 

Военните на Турция и САЩ са обменили информация помежду си преди извършената снощи американска операция в сирийската провинция Идлиб. Това съобщи турското министерство на националната отбрана, цитирано от Анадолската агенция. "Преди операцията, извършена снощи от САЩ в Идлиб, имаше обмен на сведения и координация между военните власти" (на Турция и САЩ)", заяви турското министерство.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10966 |07.08.2019 Привикаха лидера на БОЕЦ в МВР, за да му направят принудителна полицейска регистрация . 4| 4492 |15.06.2019 Европол: Все повече жени служат на ИДИЛ . 4| 4510 |14.06.2019 Социолог: Да сменяш лидера точно преди избори, това е меко казано безумно . 6| 9251 |09.06.2019 Румен Овчаров: Филмът за сваляне лидера на БСП съм го гледал още с Жан Виденов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads