Реклама / Ads
0| 5443 |29.06.2017 НОВИНИ

САЩ въвеждат нови правила за полетите

.
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп въвежда нови изисквания за издаването на визи за гражданите на шест мюсюлмански страни и бежанците.
 

За да получат американски визи, всички бежанци и граждани на Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен трябва да докажат, че имат близки роднини в Съединените щати или бизнес отношения в страната. Това стана след като Върховният съд частично възстанови действието на президентския указ за ограничено влизане в страната за граждани на изброените държави.

 

Визите, които вече са били одобрени, няма да бъдат отменяни, но инструкциите, издадени от Държавния департамент, посочват, че новите кандидати трябва да докажат връзка с родител, брачен партньор, дете, пълнолетен син или дъщеря, зет, снаха, брат или сестра, за да имат право да получат виза. Същото изискване, с някои изключения, важи за кандидатите за бежанци от всички държави, които все още чакат одобрение за допускане в САЩ, уточнява БНТ.

 

Дядовци, баби, внуци, лели, чичовци, племенници, братовчеди, годеници и други по-далечни роднини няма да се считат за "близки връзки" според ръководните насоки, изпратени до американските посолства и консулства. Новите разпоредби влизат в сила от днес.

 

Междувременно, министърът на вътрешната сигурност Джон Кели поиска от авиопревозвачите по света да засилят мерките за сигурност на международните полети към Съединените щати. В противен случай ще им бъде наложена пълна забрана за внасяне на електронни устройства в самолетите.

 

Сегашната забрана засяга само чужди авиокомпании, извършващи директни полети до САЩ от 10 летища в Близкия изток и Северна Африка и задължава пътниците да оставят лаптопите и таблетите си в чекирания багаж. Спазването на новите правила може да се предотврати обсъжданото включване в забраната на полетите от Европа.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5462 |28.06.2017 Глоби до 2 млн. лв грозят оператори, нарушили правилата за роуминга . 2| 5340 |27.06.2017 Интелигентните разпознават фалшивите новини, сочи проучване . 1| 5619 |27.06.2017 И „новите” влакове на БДЖ са за ремонт . 6| 9476 |27.06.2017 Главсекът на МВР: Първо трябва нови униформи, след това да се мисли за заплатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads