Реклама / Ads
0| 4201 |25.09.2019 НОВИНИ

В САЩ започва разследване за импийчмънт на Доналд Тръмп

.
Част от стенограмата на разговора между Тръм и Зеленски
В САЩ започва официално разследване за отстраняване на президента Доналд Тръмп от поста. Процедурата по импийчмънт беше предприета от неговите опоненти - демократите в Камарата на представителите на американския Конгрес.
 

Причината за крайната стъпка е телефонен разговор на Тръмп с украинския президент Зеленски, съобщава БНТ. Преди часове беше публикувана и стенограма от разговора.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от украинския президент Володимир Зеленски в телефонен разговор през юли да разследва дали бившият вицепрезидент Джо Байдън е спрял разследване на компания, в която е работел синът му, съобщава БТА.

"Много се говори за сина на Байдън, че Байдън е спрял разследването на прокуратурата и много хора искат да разберат какво е станало, така че каквото можете да направите с генералния прокурор ще е чудесно. Байдън се хвалеше насам-натам, че е спрял разследването, така че ако можете да проучите нещата. На мен ми звучи ужасно", казал Тръмп в този телефонен разговор от 25 юли според стенограмата от пет страници.
Тръмп има предвид недоказани твърдения, че Байдън се е опитал да се намеси в разследване на украинската прокуратура на сина му Хънтър, отбелязва АП.

 

Сигнал на информатор на службите за разговор на Доналд Тръмп с президента на Украйна Володимир Зеленски стана причина за най-сериозната досега процедурна стъпка срещу американския държавен глава. Демократите смятат, че Тръмп е оказал натиск на Зеленски по телефона да разследва дали съперникът му Джо Байдън е спрял разследване за корупция на украинската компания, за която работи синът му Хънтър.

 

Смята се, че така Тръмп би си осигурил по-големи шансове за преизбиране догодина.

Според информатора,Тръмп заплашил да спре военната помощ за Киев. Белият дом публикува стенограма на въпросния разговор. От нея става ясно, че Тръмп моли Зеленски да говори с адвоката му Руди Джулиани за ситуацията около Хънтър Байдън.

Телефонният разговор се състоял през юли след като Вашингтон замразява военна помощ за Украйна. В публикуваната стенограма не става въпрос за нея.

Демократите, които контролират Камарата, атакуваха.

 

В кулоарите на ООН Володимир Зеленски коментира лаконично, че само шестгодишният му син може да му оказва натиск.

 

Не се очаква да се стигне до отстраняване на Доналд Тръмп заради мнозинството на републиканците в Сената - 53-ма от общо 100.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4439 |20.09.2019 И Сметната палата започва проверка на БНР . 1| 4024 |17.09.2019 Станишев в Скопие: ПЕС с категорична подкрепа за започване на преговорите с ЕС през октомври . 1| 4211 |16.09.2019 Започва новата учебна година . 7| 4836 |15.09.2019 Екатерина Захариева: Разследването за шпионаж няма нищо общо с отношенията ни с Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads