Реклама / Ads
7| 4849 |21.01.2015 НОВИНИ

Съветът на д-р Емилова: Без мляко при грипната епидемия

.
Людмила Емилова
Едно от най-важните неща за превенция на грипа по време на епидемия е да се намали консумацията на мляко и млечни продукти, даже за известно време тя напълно да спре. Това посъветва пред БНР специалистът по лечебно хранене д-р Людмила Емилова.
 
„Може би за седмица или докато дойде вече грипната вълна и докато премине и отмине, да не ядем никакво мляко и млечни продукти, които няма да вкарват в организма ни белтъчната молекула казеин. Този казеин образува в организма слуз. И стремейки се да я изкара тази слуз, се възпаляват синусите – имаме синузит, имаме хрема, имаме бронхит, имаме някакви ангини. И много ще си помогнем“, обясни тя. Според нея, така ще на атакуващите ни над 200 различни грипни вируса ще бъде създадена много неблагоприятна среда за тяхното развитие в организма.

Д-р Емилова поясни, че от казеина, който се съдържа най-вече в кравето мляко, се прави лепило за тапети. „Ако ние си вкарваме лепило за тапети в организма – това не е нещо, което е полезно за нас, ще го изхвърлим“, посочи тя. Изхвърлянето става чрез секрети, които са благоприятна среда за вирусите.

Д-р Людмила Емилова припомни кои са най-важните принципи на здравословното хранене, базирани на метода на Лидия Ковачева - „билков чай с мед или без мед, според кръвната захар на пациента, и плодове, които могат да бъдат заменени със сокове, фреш, бульон“. „Това нещо, ако се приема в продължение на повече дни, изкарва отровите от организма. Колкото повече отрови сме смахнали, толкова по-здрави ставаме“, заяви тя. „Един вид плод на едно ядене е най-добрият вариант“, допълни тя.

Тази вечер е и премиерата на документалния филм, посветен на д-р Емилова – „Отвъд аплодисментите и хулите“. Това е филм за славата и самотата, за професията и личния живот на един от най-популярните лекари в България. Успели жени, получили помощ от нея, допълват портрета ѝ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4780 |12.11.2014 Фермери изливат мляко в знак на протест . 7| 5106 |15.09.2014 Химик пред Фрог: Киселото мляко не помага на пияните . 6| 5982 |22.08.2014 Прясното мляко по пазарите пълно с микроби . 32| 5171 |23.06.2014 Съветът към комисията "Манолова" нищи промени за банките и бирниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads