Реклама / Ads
1| 3930 |30.11.2017 НОВИНИ

Съветът на ПЕС с алтернативна лява визия за Европа

.
Делегати и активисти се събират днес в Лисабон за заседание на Съвета на ПЕС, както и за поредица от дебати, семинари и срещи. Домакини на срещата ще бъдат лидерът на ПЕС Сергей Станишев и португалският премиер Антонио Коща.
 

Програмата на Съвета започва днес със среща на стотици активисти от Европа, които ще обсъдят стратегията и подготовката на кампанията за европейските избори през 2019 г. Организацията ПЕС-Жени също ще проведе ежегодната си конференция под мотото „От получаването до притежаването на власт“. Делегати и участници ще дебатират върху състоянието на равенството между половете в Европа и как то може да се превърне в реален политически ангажимент. По същото време, генералните секретари на прогресивните европейски политически партии се срещат, за да обсъдят най-добрите практики в борбата срещу популизма и „фалшивите новини“.

 

В Лисабон се очаква да пристигнат още министър-председатели и лидери на социалистически партии от цяла Европа, като Кристиан Керн /Социалдемократическа партия, Австрия/, лидерът на БСП Корнелия Нинова, гръцкият министър-председател Алексис Ципрас, италианският премиер Паоло Джентилони, лидерът на Испанската социалистическа работническа партия Педро Санчес, министър-председателят на Малта Джоузеф Мускат, председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела, еврокомисарите Франс Тимерманс, Корина Крецу, Пиер Московиси, Витянис Андрюкайтис и много други. 

 

Президентът на ПЕС Сергей Станишев заяви: „Нашият основен фокус остава обновяването – на нашите политики, приоритети, сътрудничество и решимост да поведем Европа към по-добро.

 

Нашите ежегодни Съвети винаги се превръщат в значими събития и тази година не е изключение. Изказваме специални благодарности на португалските социалисти и на премиера Антонио Коща за тяхното гостоприемство. Нашето прогресивно политическо семейство има какво да научи от успехите на португалското правителство и затова се събираме тук, в Лисабон.“

 

На основните пленарни сесии на Съвета на ПЕС ще бъдат утвърдени две резолюции. Първата е посветена на бъдещето на ЕС и представлява алтернативната лява визия за Европа. Във втората резолюция, социалистите ще утвърдят процедурата за избор на т.нар. Общ кандидат за председател на Европейската комисия за предстоящите европейски избори през 2019 г. Натоварената програма включва още и серия от семинари, организирани от ПЕС, евродепутати и Фондацията за европейски и прогресивни изследвания /ФЕПС/.     

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4474 |29.11.2017 В МВнР е привикан временно управляващият иранското посолство . 2| 4472 |29.11.2017 ДПС обвини управляващите в национализъм и реваншизъм . 2| 4350 |28.11.2017 Крум Зарков: Надцакването с обвинение не води до добро, най-вече за управляващите . 9| 6100 |28.11.2017 Костадинов за партийните субсидии: Удря ни не законът, а управляващата ни престъпна организация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads