Реклама / Ads
10| 7189 |25.04.2010 НОВИНИ

Съветник на президента в съдружие с "октоподи"

.
Цветан Цветанов
Няма по-богат човек в системата на МВР от Алексей Петров, каза вътрешният министър Цветан Цветанов по време на гостуването си в предаването "На 4 очи" по Нова телевизия.
 
Има зависимости на съдии, прокурори и следователи, смята минстърът.. Те били податливи на икономически интереси. Той не отрече, че същото се отнася и за служители на МВР.  Според него става въпрос предимно за икономически зависимости на представители на правоохранителни системи, зависимости от сексуални ориентации и наркотици.

Цветанов каза още, че има връзки между магистрати и олигарси.  Той не отрече твърдението, че политици полицаи и прокурори говорят с представители на подземния свят.

Вътрешният министър предположи, че е имало теч на информация на последната МВР акция срещу ДДС-арите .Той коментира и факта, че социалистите са подготвени за арести, носейки си резервен кат дрехи и четка за зъби.

 „Днес когато имаме една истинска ефективна борба, нямаме отвличания.", похвали се вътрешният министър.

Зависимости съдии и прокурори тровят българската съдебна система, стана ясно от изказването на вътрешния министър Цветан Цветанов в предаването "На 4 очи" по Нова телевизия.

За две години и половина преди той да поеме поста е имало 19 отвличания, а неговите предшественици не са постигнали никакъв резултат. Цветанов каза още 2500 са оперативни интересните лица в криминалните контингент по които работи МВР, а 300 са знаковите престъпници.

Той коментира също така, че ВСС няма от какво да се притеснява, ако неговите членове бъдат проверявани. Силовият министър аргументира това си предложение със случая Иван Димов отстранен от ВСС. Димов бил представител на сдружение с нестопанска цел, участвал с проект по ОП Административен капацитет.

В това сдружение участници били и Сашо Пенов юридически съветник на президента, Николай Великов, арестуван при операция Октопод.

Цветанов заяви, че главният прокурор застава зад неговата идея да се проверяват членовете на ВСС, преди да бъдат назначени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 9049 |23.04.2010 Война между Първанов и военните заради съветника му адм. Николов . 39| 5173 |21.04.2010 ГЕРБ поведе в мача с президента . 7| 5475 |18.04.2010 Фидосова: Аргументите на президента за НПК са неоснователни . 3| 5024 |15.04.2010 Срязаха лицето на общински съветник oт "Атака"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads