Реклама / Ads
51| 7744 |24.11.2013 НОВИНИ

Съветник на Тато: Т. Живков щеше да изгони Станишев за извинението

.
Тодор Живков щеше да го изгони от България с музика и щеше да дрънка тенекиите до Калотина. Лидерът на БСП погреба усилията на държавата с това емоционално извинение. това заяви във "Всяка неделя" съветникът на Тодор Живков по онова време Костадин Чакъров.
 

Ударът за смяната на имената не дойде от вътрешни, а от други фактори.За смяната Горбачов даде голямо рамо на Торгут Йозал и казал, че не подкрепя българското правителство за смяната на имената. Гейдар Илиев, който присъствал на срещата, информира, че не са съгласни с нарушение правата на мохемеданите, обясни съветникът на бай Тошо.

Живков винаги високо е ценял Турция. Когато направи преврат Кенан Еврен  бе в международна изолация. живков го покани в България.В началото за него възродителния процес не бе проблем. Но после каза,че имат два-три милиона. И тогава Живков разбра, че срещу него се води една системна работа., разясни още той.

За Възродителния процес той нямаше никакво колебание. Управлението му бе отговорно, това поколение е виждало смъртта в очите, категоричен бе за позицията на Живков съветникът от Третия етаж.

Имахме точно сведение за действията на турската страна. Разбихме турския разузнавателен шифър. Турция нямаше тайни от България. И започна циментиране , втвърдяване към България. Живков страдаше, че десидентите направиха програма за възродителния процес.

Старият Станишев бе безличен, следваше линията на Михал Сергеич, така наричаша Горбачов. направи един -два гафа. Казал, че пред ивтересите на нашата държава са тези на съветската и Живков побесня тогава. Заплашиха го, че ако още един път направи така, ще го прати да съсредоточи силите в науката. Живков не даваше на другите да заиграват със СССР. Това бе характеристиката на Чакъров за бащата на червения лидер.

Луканов и Младенов се отнасяха към възродителния процес с активна енергия. Младенов уверяваше Живков че Европа и светът ни подкрепят, посочи Чакъров.

Според него всички рагромени организации имаха в името си думата "турска", включително и тази на Доган. И Първанов го награди с орден, възмути се Чакъров.

БСП като че ли няма съпротивителни сили. Тази партия участва в целия грабеж - индустриален, банков. "Господа, другари, дайте дружно да крадем!", това бе общия девиз. БСП е страх сама да управлява. Имат комплекс , че не могат да управляват сами, допълни Чакъров и с това си обяснява и част от емоционалното извинение на Станишев за възродителния процес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6140 |27.10.2013 Ж. Желев: За разрухата най-точен е Тодор Живков . 15| 6264 |29.09.2013 Проф. Вучков: Живков мислеше повече за бъдещето от сегашните управляващи . 53| 9529 |28.07.2013 Костадин Чакъров: Бащата на Станишев заекваше в съда при разпита за Т. Живков . 56| 5321 |25.07.2013 Евгения Живкова: Карат хора от провинцията за пари на протеста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads