Реклама / Ads
2| 4409 |10.12.2015 НОВИНИ

Създадоха Временна комисия за снемане на имунитета на Сидеров

.
Волен Сидеров
Парламентът създаде Временна комисия по исканията на главния прокурор за даване на разрешение за започване на наказателно преследване срещу лидера на „Атака” Волен Сидеров. Комисията ще е от 17 члена, по двама от всяка парламентарна група и един независим, като председател ще е Димитър Главчев от ГЕРБ.
 

 Временната комисия ще работи за срок от седем дни. Задачата на комисията ще бъде да проучи дали има достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. Народният представител от ПГ на "Атака" Явор Нотев отправи предложение за отмяна на разрешението за задържане на Волен Сидеров и Десислав Чуколов, което, по думите на Нотев, е дало възможност за незаконни действия на институции: Ние, по повод на искане на главния прокурор, взехме решение за даване разрешение на прокуратурата да задържи двамата народни представители, чийто имунитет беше разгледан в тази зала. Известно е също така, че впоследствие българският съд на две инстанции обяви задържането на двамата народни представители за незаконно.

 

В програмата на НС е окончателното гласуване на промените в Закона за управлението на средствата от еврофондовете. Със законопроекта за управление на евросредствата се цели гарантиране на по-прозрачна, по-разбираема и по-ефективна система на публичните средства от Европейския съюз, като част от финансовата система на страната. С предлагания законопроект се цели уеднаквяване на правилата, по които ще се управляват и разходват средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове, въвеждането на мерки за намаляване на административната тежест за бенефициентите и постигане на ефективен съдебен контрол. В работата на народните представители са и законопроектът за рибарството и аквакултурите, и окончателните промени в Закона за устройство на територията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4533 |03.12.2015 Главният прокурор ще се отчита пред депутатите, реши комисия на НС . 4| 5530 |02.12.2015 Етичната комисия на ВСС привиква известни адвокати по "Яневагейт" . 1| 7018 |02.12.2015 Адв. Симеонов: Комисия няма право да отнема имуществото на Цв. Василев . 10| 4755 |26.11.2015 Плевнелиев зачеркна идеята за комисия "Яневагейт"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads