Реклама / Ads
51| 6186 |01.08.2014 НОВИНИ

Създават пропутинова партия в България

.
Първата проруска и пропутинова партия предстои да бъде създадена в България. Сред основателите е димитровградчанинът Димитър Здравков , пише сайтът izvestnik.info. Той е основното действащо лице и председател на инициативния комитет, наброяващ 15 човека, предимно от големите градове на страната. От област Хасково представителите са двама – Здравков и още един активист от областния град.
 

Идеята за създаването на партията е лично на димитровградчанина.

Димитър Здравков е председател на сдружение с нестопанска цел „Единни за България“ /както ще се казва формацията/ и постоянен представител на Междурегионалното обществено движение /МОД/ „Евразийски народен съюз“ – Русия, в България. Именно принципите на „Единни за България“ ще бъдат фундамента на новото движение. Те се свързват с популяризирането на Евразийската идея в България, славянско обединение, задълбочаване и заздравяване на връзките с Русия във всички сфери.

След цялата низост и пошлост, на която сме свидетели, обявявам нашата реална готовност за създаване на политическа формация. Основната ни цел е тотална промяна на обществено-социалния модел на живот в България, коментира в социалните мрежи Димитър Здравков. Днес „партия“ е превърната в мръсна дума. За съжаление, Законът ни позволява само по този начин да водим борба за утвърждаване на нашите идеи и цели. Това е пътят, казва още той.

Първата стъпка вече е в ход – събиране на минимум 5000 подписа от страната, нужни за учредяването. Това ще бъде доброволно обединение на физически и юридически лица. Сред принципите са: предизвикване на широк обществен дебат, преоценка на членството на Република България от структури като Европейския съюз, НАТО и всички техни производни; приключване на отношенията със Световната банка и Международния валутен фонд, както и всички прозападни такива; излизане от Валутния борд; създаване и задълбочаване на икономическите, политическите, културните и историческите връзки между Република България и Руската федерация, както и останалите държави от Таможен (Митнически) съюз, ЕАС, БРИКС и всички други, които изповядват ценности, различни от тези, почиващи на основата на либерализма, неолиберализма и глобализма във всички сфери на обществения, политическия, икономическия и културен живот.

Идеите на новата партия видимо се припокриват с тезите на „Атака” на Волен Сидеров.„Единни за България“ не подкрепя нито една от настоящите политически сили. Ангажименти се поемат само към хората, които помагат пряко в организацията, допълва Здравков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 9295 |01.08.2014 Ропот на „Позитано” срещу двувластието в партията . 15| 5129 |28.07.2014 АБВ стана партия . 20| 4715 |25.07.2014 Георги Гергов: Ако оглавя БСП ще стане партия чудо . 12| 4753 |21.07.2014 Вълчев напуска партията на Кунева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads