Реклама / Ads
1| 5046 |15.02.2011 НОВИНИ

Сбогуваме се с феномена Вера Кочовска

.
Лечителката Вера Кочовска
Днес стотици хора - близки, приятели и политици, си взеха последно сбогом със световния феномен Вера Кочовска.
 

Вера Кочовска почина на 11 февруари в дома си в Плевен от остра сърдечна и дихателна недостатъчност. Здравето на Кочовска се влоши миналия декември и тя бе приета по спешност в болница.

Поклонението пред тленните останки на лечителката бе в плевенския храм "Свети Николай", от 9,30 до 12,30 часа, а погребението - в 13.00 ч. на Горноплевенските гробища.

Световният феномен Вера Кочовска е родена на 27 юли 1945 г. в град Перник, но живееше в Плевен. Свръхестествените си способности известната лечителка и ясновидка придобива след тежка травма. Самата тя е разказвала, че черпи енергията си от Мадарския конник.

Миналото лято пророчицата отказала да празнува своя 65-и рожден ден, казала на близките си: „Това е последният ми рожден ден и последната ми година! В декември няма да ме има по волята на Бог, който ми изпрати последно изпитание…“. Явно само за няколко месеца повече са стигнали силите й.

Макар лекарите да твърдели, че състоянието на гадателката е стабилизирано, самата тя мислела друго.

"Вера обичаше да повтаря думите, че "няма ковчег с джобове" и така по своему перефразираше библейската фраза да не си трупаме богатства тук, на земята, където молец ги яде и ръжда разяжда. Тя правеше всеки ден тази крачка към отвъдното, защото според японските учени, докато е лекувала, тя е изпадала в състояние на клинична смърт. За нея не беше проблем отново да направи тази стъпка, когато Господ я призова обратно при себе си", каза сродната душа на Вера Кочовска Капка Сидерова, цитирана от Дарик.

Вера беше наистина изпратена от Господ, за да помага на българите и тя направи всичко по силите си, каза още Сидерова.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е твърдо решен да завърши голямата земна мисия на феномена - изграждане на Център за присаждане на стволови клетки в Плевен.

"Вера беше един уникален феномен, това е човек, който даваше кураж, даваше насока на хората, обяснявайки им, че всъщност причината за техните несгоди и неудачи в живота се крие вътре в душата и сърцето им. Тя винаги призоваваше да се пречистят хората, ние българите да се пречистим отвътре, за да може да ни се подреди живота", коментира депутатът.

“Загубихме един от малкото хора, които бяха посветили живота си да помагат на човека - в конкретен смисъл и духовен смисъл”, коментира Светлин Русев.

Човек като Вера виждаже не само болестите и на човека гледаше като рентген, но в по-широк план виждаше нещата. Един от най-силните ми спомени, бях решил да й правя портрет преди 10-15 години. Тя имаше кабинет в Химическия комбинат и докато почнах да рисувам, дойде един човек, на който да му гледа. Не знам точно от какво беше болен, но тя "на бърза ръка" изстреля всичко за близки, за роднини и най-вече за това какво му е състоянието. След няколко минути вика -"Отивай в съседния кабинет ", при лекаря го изпрати. Това беше едно много остро усещане за възможностите, енергията и силата, която тя носеше, разказва големият творец и художник.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4969 |12.02.2011 Почина известната лечителка Вера Кочовска. . 0| 5135 |03.02.2011 МТел забъркан в далавера за милиони . 11| 4873 |02.12.2010 “Уикилийкс” ни забърка и в завера срещу Русия . 19| 5938 |03.11.2010 Сидеров президент!, предрекла Вера Кочовска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads