Реклама / Ads
9| 4718 |12.10.2010 НОВИНИ

СДС: В бюджет 2011 няма переспектива за реформи

.
Мартин Димитров
Целта на това правителство е да "добута" до следващите местни и президентски избори, пък нататък – каквото стане. Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров след срещата на днешния Национален съвет.
 

Според Мартин Димитров с бюджет 2011 практически се спират реформите в България и не е изключено до ноември т.г. ГЕРБ да внесе друг бюджет за следващата година или сегашният да бъде променен основно, прогнозира Димитров.

СДС излиза с конкретни предложения за бюджета, като поставя акцент върху въвеждане на фискален борд, да не се увеличава данъчноосигурителната тежест, строг преглед на административните и всякакви други разходи, решителни мерки за спиране на контрабандата, разходване на парите за здравеопазване само по предназначение, намаляване на данъците на едноличните търговци от 15 на 10% , както и на данък на дивидентите от 5 на 1%.

От партията отново настояват за спиране на проектите "Белене" и "Бургас-Александруполис".

Те предлагат с 50% да се намалят парите за подслушване, като останалите 50%, т.е., към 50 млн. лв. да отидат за култура, образование, а с част от тях – да се изпратят полицаи в малките населени места, които са подложени на кражби и битова престъпност.

Някои от действията на директора на НАП Красимир Стефанов са подкрепени и от нас, но трябва да има решителни стъпки за събиране на вземанията на държавата, каза Мартин Димитров. Според данните на НАП общата сума на задълженията към държавата на физически и юридически лица до септември т.г. е над 9 млрд. лв. От тях 1.2 млрд. лв. са натрупани и доказани задължения за първите девет месеца на 2010 г., които НАП не събира, посочи Борис Марков, председателят на националния предизборния щаб на СДС.

Възникват следните въпроси: защо НАП не е събрала тази сума, как са допуснати такива задължения, за сметка на показните акции на данъчните, запита той. Как така фирмите без офис и персонал са натрупали задължения за по 100 млн. лв., зададе той въпрос към данъчните. А според Мартин Димитров без политически чадъри това е нямало как да стане. Има ли умишлено проспиване на тези факти от приходната агенция, пита Борис Марков. На този фон вдигането на данъци е неоснователно и нечестно и добави: "Пак добросъвестните данъкоплатци ще отнесат тежестта на тези решения".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4921 |11.10.2010 РЗС: Бюджет 2011 - последно сбогом за ГЕРБ . 15| 5494 |08.10.2010 "Атака" под въпрос за бюджет 2011 в парламента . 11| 4909 |06.10.2010 Пл. Орешарски: Приберете си бюджета и го преработете! . 4| 5344 |05.10.2010 С. Дянков: Няма министерство с орязани пари в бюджет 2011

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads