Реклама / Ads
21| 5425 |17.01.2012 НОВИНИ

СДС бойкотира рекета в ски туризма

.
Мартин Димитров
СДС няма да подкрепи промените в Закона за горите, които дават възможност да бъдат застроени огромни горски терени. Това заяви Борис Марков след заседание на ръководството на партията.
 

 

По думите му непускането на ски съоръженията на Витоша не е нищо друго освен рекет с цел да бъде принудена държавата да направи промените в Закона за горите.

Развитието на ски туризма не се изчерпва само с безпрепятсвено изсичане на гори и увеличаване на ски пистите, изтъкна още той и коментира, че управляващите мислят първосигнално: гори - ски, Швейцария, или субсидии - жито, трактори.

Освен ски туризма има много други видове туризъм, които да се развиват в курортите, подчерта още Марков.

Той е категоричен, че промените в Закона за горите са изцяло лобистки и защитават корпоративни интереси.

СДС ще предложи промени в закона за държавните такси, с които да се въведат постерминали във всички институции, където се плащат такси, съобщи Мартин Димитров.

Димитров съобщи, че СДС са направили анализ за плащанията към бюджета и събирането на банкови такси. Оказало се е, че за 2011 г. са събрани над 800 млн. лв. от банкови такси и че за плащания към бюджета таксите  са много по-високи.

Има услуги, чиято стойност е 1 лв., а се изисква за тях да бъдат  платени банкови такси от 3 до 5 пъти превишаващи стойността на услуга.
Освен това СДС ще сезира комисията за защита на конкуренцията, защото някои такси, които банките събират имат дискриминационен характер, каза още Димитров и добави, че има съмнения за картелно споразумение.

СДС предлага да се премахне и да се забрани образуването на специална категория такси за „преводи към разпоредители с бюджетни средства".

Сините предлагат и таксите по обслужване на бюджетните организации да бъдат с размер на обичайните за банката такси.
Мартин Димитров е категоричен, че не бива да допускаме влизане на България в еврозоната да е  въпрос на пари.

Ако струва 3 млрд. евро въпросът е можем ли да си го позволим. Ако ГЕРБ и Бойко Борисов са поели такъв ангажимент - да платят те, да го платят от името на ГЕРБ, заяви Димитров.

По повод стачката на миньорите в Мини Марица изток Мартин Димитров коментира, че на 12 юли на тези работници са им направени щедри обещания и че сега те си искат обещаното.

Вероятно хората са гласували за ГЕРБ и си искат обещаното подчерта Димитров.

По повод заканата от шефа на ДКЕВР за вдигане с 10% на цената на тока Димитров е категоричен че ако има увеличение то няма да е заради стачката в Марица Изток а заради Белене.

1,3 млрд. лв. вече са платени и има още огромна сума харчове за Белене, които някой трябва да плати, коментира синият лидер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4825 |14.12.2011 Депутатите бойкотираха благотворителна идея . 29| 5634 |02.12.2011 Синдикатите бойкотират Тристанката, клатят стола на Дянков . 19| 5099 |10.11.2011 Студенти бойкотират скока на таксите във ВУЗ . 39| 5836 |29.10.2011 Членове на СИК масово бойкотират балотажа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads