Реклама / Ads
100| 4895 |10.03.2009 НОВИНИ

СДС и ДСБ се коалират

.
Националният съвет на СДС прие след повече от 4 часа дебат - да се сключи споразумение с Демократи за силна България за следващите избори. 64 гласуваха "За" коалиция с ДСБ, 41 бяха "Против", а двама се въздържаха - Пламен Юруков и Борислав Бориславов.
 

Гласуването беше поименно.

Председателят на СДС Мартин Димитров каза, че дори хората които са имали забележки, са били предпазливи. Той подчерта, че това обединение се прави, за да се махнат от власт БСП, ДПС и НДСВ.
„Направихме една много сериозна стъпка, това е част от промяната, която аз обещах в СДС. СДС прави много сериозен жест. Хора цепиха СДС и правиха грешки. Днес ние преглъщаме, за да има демократично управление”, подчерта Димитров.
Той каза, че на СДС не им е било лесно, но това се прави, за да има демократично управление в страната. „Разберете огромния жест, който правим, той трябва да бъде оценен. Десните избиратели ще го оценят. Отиваме към демократично управление на страната и това е прекрасната новина от днес”, обясни още той.
Мартин Димитров обясни, че бъдещата коалиция ще има двама съпредседатели и обща парламентарна група.

„Тази коалиция има огромен ресурс. На тези избори да бием ДПС - това ще е страхотно”, коментира още той. „ДСБ също ще направи своите компромиси. Водач на листата за евродепутати ще бъде човек от СДС, съотношението на избираемите места ще бъде в полза на СДС. Това е компромис, за който ние настояваме, и той ще се случи”, каза още той.

СДС преговаря с 4 десни партии за създаване на дясно обединение. Това каза председателят на партията Мартин Димитров преди започване на заседанието на Националния съвет на СДС.

Днес националното ръководство и парламентарната група на ДСБ даде мандат на председателя на партията Иван Костов да подпише споразумение за дясно обединение със СДС.

Екатерина Михайлова каза, че на днешното заседание на ръководството на партията е взето единодушно решение да продължат преговорите с други десни и дясноцентристки партии.
Въпросът за включването на Иван Костов в общи десни листи за предстоящите избори бе определен от Петър Москов като „тест за вменяемост” на десните партии. Той допълни, че ако се държи Костов да не бъде включван в листи, се поставя под въпрос бъдещо дясно обединение. По думите на Москов обединението на десните трябва да се извърши на принципа - единство в многообразието.

Петър Москов каза още, че ще се водят преговори със ССД, Обединените земеделци, БНД, РЗС, Демократическата партия и др.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6858 |10.03.2009 Отложиха делото срещу Батко . 6| 5327 |10.03.2009 И ДАНС се захваща с боклуците на столицата . 4| 6425 |10.03.2009 Цигарите на "Булгартабак" с нови цени . 2| 5496 |10.03.2009 Кой какво и как работи в държавата на 10 март 2009 г

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads