Реклама / Ads
4| 5406 |28.09.2010 НОВИНИ

СДС поиска главата на Борисова

.
Кредитът на доверие, който дадохме на министъра на здравеопазването проф. Борисова е изчерпан, искаме нейната оставка и на екипа й, както и оставките на директора на НЗОК Нели Нешева и зам. министъра на финансите Владислав Горанов, заяви днес в централата на СДС лидерът на партията Мартин Димитров.
 

Причините, според сините са: непознаване на здравната система, довело до вземане на грешни решения, неспособност за управленски решения, липса на комепетентност и воля за реформи. Споразумението, заради което подкрепихме бюджета, не се изпълнява, каза той. Министерството на здравеопазването стана филиал на Министерството на финансите, то е против лекарите, болниците и пациентите, смятат сините. Цинизъм е пациентите да доплащат лечението си при положение, че съвестно са си плащали здравните вноски и средствата от тях стоят в БНБ и в оперативния й резерв, смятат сините. Тази идея е просто грешна, искаме премиерът да назначи нов екип, който да не бъде формиран по кръстовищата на България, подчерта Мартин Димитров.

Депутатите от Синята коалиция д-р Ваньо Шарков и Иван Иванов са внесли поправки в Закона за здравето, в които се регламентира начина на поставяне и контрол на радио и телевизионни предаватели, антени на цифрови телевизионни предаватели и клетъчни антени. Те са съобразени с практиките в страните от ЕС. Да не се допуска монтирането на излъчватели на нейонизиращи лъчения на разстояние по-малко от 500 м. до детски градини, училища, учебни заведения, домове за възрастни хора и хосписи, се казва в предложението им.

Да не се допуска монтирането на антени на телекомуникационни оператори върху улични стълбове за осветление или стълбове за поддържане на контактната мрежа на градския транспорт, настояват народните представители. В случай, че се допуснат нарушения на тези норми собствениците на излъчвателите да бъдат принудени да ги демонтират за своя сметка в срок до 30 дни от установяването им. Ако и този срок не се спази общината ще ги демонтира за сметка на собственика, предлагат сините депутати.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4814 |17.09.2010 Сините искат главата на шефа на трансплантациите . 7| 4981 |10.09.2010 Единна цена, а не таван поискаха такситата . 24| 6635 |03.09.2010 „Етнически” гаф взе главата на зам.-министър . 19| 5932 |02.09.2010 Анна-Мария Борисова: Здравеопазването ни е излечимо болно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads