Реклама / Ads
5| 4475 |03.07.2008 НОВИНИ

СДС: Правителството абдикира от задълженията си

.
СДС пита къде отиват парите за издръжка на институциите, отговорни за живота на гражданите и настоява за наказания за отговорните лица и за незабавна оставка на министъра на извънредните ситуации Емел Етем.
 

 

Липсата на информация за взривовете в Челопечене създаде паника, а тя е е много по-опасна от пораженията, нанесени при самите взривове, заяви в НС председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов. Според него министърът на вътрешните работи Михаил Миков е подал информация, научена от хората три часа след експлозиите, а министерството, ръководено от Емел Етем, пък последно разбрало за инцидента. Бакалов заяви, че това министерство е напълно излишно, защото не може да реагира. Нямало световна практика президентът и всички министри да се струпват на мястото на инцидента, те трябвало да се намират в координационен център, от който на населението да се подава непрекъсната информация за случващото се.

СДС излезе със специална декларация за взривовете. В нея четем дословно:

"Мощни взривове разтърсиха тази сутрин София. За повече от час гражданите бяха оставени в неведение, без никаква информация за случващото се. Повече от час България бе изоставена от управниците си. За пореден път в кризисна ситуация правителството абдикира от своите задължения. Управляващите отново се оказаха неподготвени! СДС пита къде отиват парите за издръжка на институциите, които са отговорни за живота и безопасността на гражданите? СДС настоява за наказания за всички отговорни длъжностни лица и за незабавна оставка на министъра на извънредните ситуации Емел Етем. СДС изисква публично обяснение от страна на правителството за страхливото си и недържавническото поведение. СДС настоява за измервания на всеки час на въздуха в София за концентрация на вредни вещества и незабавно огласяване на данните". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5732 |29.06.2008 Марк Грей: Докладът на ЕК не е за правителството, а за перспективите на страната . 3| 4847 |25.06.2008 Б. Борисов: Правителството толерира купуването на гласове . 19| 6815 |22.05.2008 "Чорба от греховете" на правителството свари Б. Борисов . 35| 4958 |16.05.2008 Е. Масларова: Правителството е мъдро, то не обогатява себе си, а хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads