Реклама / Ads
12| 4519 |20.07.2010 НОВИНИ

СДС: Препоръките на ЕК хармонизират с нашата позиция

.
Според актуализацията на бюджета за тази година за правителството тютюнопроизводството е по-голям приоритет от културата.
 

Това е оценката е на лидера на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров, който днес представи отчета за дейността на СДС за политическия сезон 2009 – 2010, съобщи БГНЕС.

По този подод Найден Зеленогорски заяви, че СДС в Пловдив подкрепя гражданските протести срещу ликвидирането на операта. Според него МК трябва да отсрочи вземането на болезнените решения за ликвидирането на цели културни институти в България – опери, театри , филхармонии и т. н. Трябва да се направи широка обществена дискусия за това как да се финансират тези културни институти за в бъдеще.

Лидерът на СДС отбеляза още, че съвсем скоро Синята коалиция ще внесе законопроект, в който се предлага представителите във Висшия съдебен съвет да бъдат избирани с мнозинство от 2/3 от депутатите на Народното събрание, а кандидатите публично да се оповестяват.

Що се отнася до Доклада на ЕК, СДС не са разглеждали в детайли неговото съдържание. Димитров подчерта обаче, че повечето от констатациите им съвпадат с тези на сините политици. През първата година от новото управление, България продължава да затъва в кризата, което означава, че предприетите мерки от правителството на ГЕРБ не са успешни, се казва в отчета за дейността на СДС през този период.

Според сините особено тревожно е, че правителството на ГЕРБ продължава поетия курс от тройната коалиция на отдалечаване от ЕС и НАТО за сметка на руските енергийни интереси. Те са категорични, че страната ни трябва да има ясна позиция и да няма тайни споразумения по енергийните проекти.

Своя отчет направи и евордепутатът Надежа Нейнски. Според нея препоръките на ЕК за България хармонират с позицията на СДС, което означава, че позициите на сините са точни и адекватни на европейската политика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5075 |11.06.2010 М. Велчев: Защо в Македония и Албания икономиката върви по-добре от нашата . 51| 4868 |16.05.2010 С. Дянков: Първанов да си гледа историята на БКП, ние вършим нашата работа . 25| 8632 |03.03.2009 Георги Първанов: Нашата свобода не е случаен исторически подарък . 21| 5041 |14.08.2008 Министър В. Цветанов: Нашата пазарна икономика е псевдопазарна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads