Реклама / Ads
50| 4899 |19.07.2011 НОВИНИ

И СДС ще гласува "за" вота на недоверие

.
Мартин Димитров Източник: източник
Националният съвет на СДС взе окончателно решение да се гласува "за" вота на недоверие срещу правителството заради провала в сектора за сигурност, след като над 90% от членовете на ръководния орган са подкрепили предложението.
 

Новината съобщи лидерът на партията Мартин Димитров. Така, партиите подкрепящи гласуването срещу политиката на Цветан Цветанов, станаха пет – РЗС, БСП, ДПС, ДСБ и СДС.

По думите на синия лидер в СДС са наясно, че вотът за недоверие няма да мине, но целта е да се посочат пороците на сегашната система за сигурност.

"От февруари, когато Синята коалиция е свалила доверието си от министър Цветанов, досега нищо не е направено за подобряване на дейността в тази сфера", каза Мартин Димитров.

В приетата от Националния съвет декларация се казва, че причините за сваленото доверие са дори по-актуални днес: "липсата на законодателни и структурни реформи в МВР; симулативна, а не реална борба с организираната престъпност и корупция по висшите етажи на властта; зачестилото погазване на свободите и правата на гражданите, подслушване, поръчкови разследвания, арести; провалът в съдебна фаза на "знакови операции" и опити вината за това да бъде прехвърлена върху съдебната власт; несправяне с ширещата се битова престъпност".

Мартин Димитров опроверга разпространяваната от ГЕРБ теза, че СДС ще гласува заедно с партиите от тройната коалиция.

"Ние не гласуваме с БСП и ДПС, а срещу порочните практики, въведени от тяхното управление, с които Цветан Цветанов не пожела или не успя да се справи и някои дори задълбочи", каза лидерът на СДС.

"Г-н Цветанов продължи да връща тоталитарните подходи в политиката - да изрича недоказани обвинения, да издава присъди, да назначава съдии, да атакува другите институции, да използва органите на МВР за несвойствени цели. Като министър на вътрешните работи той пряко носи отговорността за нарушаването на човешките права и погазването на закона", се казва в приетия от Националния съвет документ.

Лидерът на СДС коментира, че взривовете от сутринта са атака срещу българската политическа система. Според него не е работа на политическите партии да изграждат спекулативни версии, но същото важи и за МВР.

"Основната задача на МВР е в много кратки срокове да разкрие извършителите и да събере годни доказателства. Ако това разследване се провали, ще е допълнителен мотив за вот на недоверие към министър Цветан Цветанов", каза Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4886 |15.07.2011 Прецака се системата за гласуване в НС . 20| 5162 |14.06.2011 Г. Кадиев ще гласува в синьо и наесен . 15| 5178 |01.06.2011 НЦИОМ: Нежелаещите да гласуват стават все повече . 45| 5699 |24.05.2011 К. Добрев: Гласувам за Кунева, ако се качи на Бузлуджа...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads