Реклама / Ads
14| 5238 |18.08.2020 НОВИНИ

СДВР: Отговорност за инциденти на протеста носят тези, които се самоопределят като организатори

.
За да бъдат предотвратени нежелани инциденти, призоваваме столичани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната пътнотранспортна обстановка. СДВР препоръчва управлението на МПС да се осъществява след своевременно информиране за промените в пътнотранспортната обстановка.
 

Това призовават от СДВР след напрежението на бул. Ситняково, където късно снощи два автомобила опитаха да преминат през множеството от хора, които бяха блокирали кръстовището в знак на протести и искане за оставки на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

 

ОТ СДВР са категорични, че не осигуряват провеждането на "тези нерегламентирани мероприятия", както и, че  "отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища."

 

Ето какво още информират от полицията за инцидента:

 

Около 22.00 часа на 17 август 2020 г. на телефон 112 е получен сигнал, че семейство с две малки деца – момченце на 2 години и момиченце на 9 години, са станали жертва на нападение на лица, провеждащи незаконна блокада на кръстовището пред румънското посолство на булевард „Ситняково“ в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 

Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица „Черковна“ към булевард „Цариградско шосе“, когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи. При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваното от 44-годишната жена МПС. Служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След проведената операция от района на кръстовището успешен е изведен автомобила, заедно със семейството.

 

За нападението са задържани три лица, които са участвали в нерегламентирания протест. Във връзка с нанесените щети на МПС-то е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК за унищожаване на чужда движима или недвижима собственост. Разследването и работата по случая продължават под ръководството на СРП.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 12240 |08.08.2020 Албена Белянова за СДВР: Наглостта и лицемерието им са безгранични . 9| 5649 |04.08.2020 СДВР: Задържана е жена, използвала вербална агресия срещу протестиращите . 14| 5475 |03.08.2020 СДВР: Не сме получили сигнал за насилие от полицаи спрямо деца пред СУ . 23| 11580 |01.08.2020 Анна Заркова: Моля най-любезно Сачева да не носи никаква отговорност за мен и мъжа ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads