Реклама / Ads
29| 5852 |29.01.2020 НОВИНИ

Седем обвинения са повдигнати срещу Васил Божков

.
Иван Гешев
Седем обвинения са повдигнати задочно срещу Васил Божков, съобщи пред журналисти главният прокурор Иван Гешев. Бизнесменът е обвинен за общодържавно и международно издирване, тъй като е напуснал пределите на страната. Издадена е и европейска заповед за арест.
 

Според Либерта. бг на Васил Божков е повдигнато обвинение за ръководител на ОПГ. А шефът на Комисията по хазарта е получавал от него по 10 000 лева на ден.

 

"Всеки обвиняем има право да се защитава както иска. Аз няма да влизам в спор с обвиняеми. Нашата работа е, когато констатираме доказателства за престъпление, да повдигнем обвинение. Виждате, че това се върши срещу хора с огромни финансови възможности. Това е поредният случай, това не е инцидентно действие, а политика на прокуратурата през последните няколко години. Ще припомня - Димитър Желязков, Арабаджиеви, Баневи, Миню Стайков. Аз съм сигурен, че наблюдаващите прокурори, след като съберат доказателства, ще изправят и г-н Божков пред българския съд. Ще положим всички усилия той да бъде изправен пред съда", категоричен бе Гешев.






По думите му, това е поредният български олигарх, който бяга от България.

"Аз, ако не се притеснявах от нещо, нямаше да избягам. Не ми е известно къде се намира, но съм сигурен, че ще си го приберем", допълни главният прокурор.

Гешев бе категоричен, че работата на прокуратурата не е да я харесват.

 

"Половината ми живот мина в този криминален преход, вашият също. Българските граждани трябва да решат дали и скат да се оплакват или искат ред. Време е този криминален преход да свърши. Време е да кажем стига и прокуратурата го прави и ще го прави по отношение на всички лица, които са нарушили закона. Време е всеки да плати цената за това, което прави. Ние не мразим богатите, всеки трябва да си спазва задълженията. А основното е да си плащаш данъците. Не може да дължиш на държавата над 550 милиона лева за една година и да казваш, че си репресиран. Това са по 100 лева към всяка пенсия.", каза още той.

 

По думите му при спецоперацията по-рано днес на Специализираната прокуратура и МВР са задържани вече над 16 души, като сред тях е и председателят на Комисията по хазарта Александър Георгиев, който е в ареста за 24 часа по Закона за МВР.






На въпроси за конфликта му с президента Румен Радев, Гешев отговори, че той лични конфликти няма, нито пък има лични битки. Отказа да отговори на въпрос защо досъдебното производство, от което вчера бяха публикувани СРС-та не се води от военната, а от спрециализираната прокуратура.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3979 |25.01.2020 Демократите изложиха всичките си обвиненията за импийчмънт на Тръмп . 9| 4717 |24.01.2020 ЕМКО: Спрямо лицата с фалшивите или истински имена са повдигнатите обвинения по случая „Гебрев“ . 11| 5932 |23.01.2020 Захарова зове България да сътрудничи по обвиненията срещу руснаците за Гебрев . 0| 3944 |17.01.2020 Седем министри на парламентарен контрол днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads