Реклама / Ads
15| 5114 |13.12.2013 НОВИНИ

Сегашното правителство излъга хората

.
Българският народ е жертва на напрежението между партиите. Между хората и партиите има пропаст. Парламентът е блокиран, опозицията твърди, че е спечелила изборите, проблемите са много, но са политически. Така анализира ситуацията в страната лидерът на гражданско движение "България без цензура" Николай Бареков на среща с жителите на Карнобат.
 

Между хората и партиите има пропаст и нещата са спрели, но когато човек види , че след 2, 3 или 4 години нещата продължават да не са наред, отива пред урните и сменя управляващите, каза Бареков. Той посочи, че и сегашното правителство е излъгало хората. Бюджетът, който бе приет вероятно е по-добър от този на Борисов, но в него няма ръст на доходите. Хората чакат увеличение на доходите си, на пенсиите си, но от кога – за възрастните хора това ще стане от средата на следващата година, а обещаха друго. Казаха, че ще се откажат от партийните субсидии, но не го направиха. Така ще изядат безплатните лекарства на децата, няма и за пенсионерите. И няма как да е по друг начин – Бойко лежи в Банкя, а Волен - в Куба, обясни Бареков.

Разделението и фарсът трябва да спрат, каза той. Когато няма работещи парламент и правителство, няма как да се решат проблемите на хората. Ефектът от всичко това е, че 2 милиона души вече не живеят в България, добави още той. Ние вече ставаме проблем за Европа с нашата бедност и трябва да потърсим промяна. В Европа с 300 лева не се живее.

Защо Солниците в Поморие са музей, защо преди време автобусите не можеха да си затворят вратите, претъпкани с работници, а сега няма нищо? Това попитаха хората от Карнобат. Част от нещата могат да се оправят като се създадат смесени фирми с участието на държавата, каза Бареков. Това не е популизъм, има го по света, например във Франция, може да стане и у нас.

Намерихме най-слабите звена във всяка система. Това каза Костадин Пандуров от юридическия екип на "България без цензура". На базата на анализа, който ние имаме, вече знаем един ден как да прекроим нещата, за да може системата да работи, добави още той. "Преди време при мен дойдоха хора от Царацово и се оплакаха, че не могат да си вземат заплатите от своя работодател, въпреки че имат изпълнителен лист. В същото време бизнесменът работи с техните пари. Но, проблемът има решение и ние можем да се справим с една такава задача, но ни е нужно вашето съдействие", мотивира се Пандуров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5023 |09.12.2013 Стотина викаха "Оставка" под прозорците на правителството . 17| 4879 |09.12.2013 Правителството подкрепя Украйна за ЕС . 16| 7348 |08.12.2013 Проф. Константинов: Сегашното мнозинство ще се върне на власт . 19| 5586 |06.12.2013 Томислав Дончев: Правителството управлява на инат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads