Реклама / Ads
23| 8738 |27.03.2009 НОВИНИ

Секретарка на министър Вълчев подхваща образованието на задграничните българи

.
МОН Източник: интернет
Секретарка на министъра на образованието и науката Даниел Вълчев е спечелила конкурса за старши експерт в МОН. Ажда Мустафа, етническа туркиня, е класирана на конкурса за длъжност в дирекция „Европейска интеграция и международно сътрудничество” на МОН.
 

Секретарка на министъра на образованието и науката Даниел Вълчев е спечелила конкурса за старши експерт в МОН.
Ажда Мустафа, етническа туркиня, е класирана на конкурса за длъжност в дирекция „Европейска интеграция и международно сътрудничество” на МОН. Основно нейно задължение ще бъде да осигурява изпълнението и координацията на задълженията на министерството по линия на българистиката и българите в чужбина. Това включва изпълнението на 103–то Постановление на Министерския съвет, насочено към образователни дейности сред етническите българи зад граница.

Единственият допуснат до конкурса конкурент на Ажда Мустафа е експерт от Държавната агенция за българите в чужбина, бивш служител в международната дирекция на МОН, който е постигнал отличен успех на писмения тест. На устния изпит обаче комисията от МОН е предпочела секретарката на своя министър. Самият конкурс неслучайно бил обявен по празниците с идеята да получи по-малка разгласа. Из МОН се говори, че още при обявяването му, на неколцина „посветени” им е било известно за кого е мястото. Из коридорите мълвят, че става дума не просто за „уреждането” на една секретарка, но и за много повече. Източник на Frognews.bg сподели, че Ажда Мустафа е могла да "спечели" и други конкурси, защото свободни места в МОН имало, но трябвало да бъде назначена именно на това.

Според информации от МОН Ажда Мустафа, която е част от квотата на ДПС, ще продължи да изпълнява секретарските си функции, докато министър Даниел Вълчев е на своя пост. Новоизвоюваната й позиция ще се пази, а след напускането на сегашния министър, тя ще се заеме с дейността си по администрирането на задълженията на МОН спрямо задграничната българистика и българите в чужбина. В последните години тази дейност на МОН е подложена на немалко критики от организации, защитаващи правата на българите в чужбина.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4764 |19.03.2009 Министър В. Цветанов на разпит? . 10| 5318 |18.03.2009 Съд глоби министър . 15| 5616 |05.03.2009 Съдружничка на зам.-министър организирала храната за президентския прием на 3 март . 60| 5614 |14.02.2009 Грънчарова-Паси ще е фамилията на евроминистърката ни от днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads