Реклама / Ads
47| 6495 |21.05.2013 НОВИНИ

Секретно-Борисов към своите: Да влезем 97, да излезем 97. На следващите избори ще сме сто и...

.
Бойко Борисов
"Да влезем 97, да излезем 97. Бъдете принципни! На следващите избори ще бъдете сто и...” Така се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към своите депутати, които събра на тайна среща без СРС, за да им даде напътствия за новата парламентарна сесия
 

Това пише “Труд”, разконспирирал, че сбирката е в столичен ресторант в района на НДК. “Ясно е вече, че има нова тройна коалиция - БСП, ДПС и “Атака”. Вотът на избирателя е подменен”, констатирал лаконично пред репортер на “Труд” бившият премиер на влизане на срещата. Той бе придружаван от солидна охрана. 

 

В същото време от всички посоки към НДК с таксита и частни лимузини летяха новите избраници на ГЕРБ, призовани спешно на срещата. Някои от тях бяха тръгнали по обед от провинцията, без да си съберат багажа. За да отклонят медийното внимание, депутати твърдяха, че срещата е във вторник сутринта. Някои ГЕРБ-ери изключваха телефоните си на влизане в ресторанта и бяха готови да ги предадат на охраната за съхранение. Не стана ясно обаче дали комуникационната техника е била прибрана.
 

Въпреки че правителството на малцинството няма шансове да бъде избрано от новия 42-ри парламент, Бойко Борисов няма намерения да спре с кадровите си предложения, след като внесе проектосъстав на Министерския съвет, научи “Труд”. Той възнамерявал да подложи БСП, ДПС и “Атака” на своеобразен тест за демокрация, като номинира свои хора с утвърдени качества за всеки свободен пост в парламента и изпълнителната власт. Става дума за шефове на комисии в Народното събрание и за титуляри на други важни позиции във властта, избираеми от парламента.
 

“В предишния парламент ние им дадохме да са шефове на комисии, да ги видим сега какво ще направят”, коментира високопоставен източник от партията пред “Труд”.  При предишния мандат представители на опозицията ръководеха две важни парламентарни комисии - Драгомир Стойнев от БСП бе начело на социалната комисия, а синият Мартин Димитров - на икономическата.
 

“Да видим кои са им кадрите. Май резервната им скамейка се изчерпа”, коментираха, смеейки се, депутати от останалите три партии пред “Труд” в очакване на ГЕРБ-ерските номинации.
 

Първото предложение на ГЕРБ - на Цецка Цачева за шеф на парламента, се очаква да бъде отхвърлено с мощно мнозинство. В проектоправителството на ГЕРБ вицета ще са Лиляна Павлова и Томислав Дончев. Очаква се и за останалите министерства да бъдат предложени знакови фигури от ГЕРБ - Тотю Младенов, Владислав Горанов, Делян Добрев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 6818 |21.05.2013 С. Станишев: Аз не съм Борисов, а Орешарски не е Дянков! . 4| 6421 |20.05.2013 Съдът казва до месец дали Георги Райков се връща в НСО . 3| 4835 |20.05.2013 Няма да разпитват Райков за бюлетините . 31| 6128 |20.05.2013 От ДПС гласят Христо Бисеров за зам.-председател на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads