Реклама / Ads
14| 5544 |24.11.2010 НОВИНИ

Сексуални намеци влязоха в дебатите по закона за Сметната палата

.
С обещание за сезиране на Конституционния съд, налагане на президентско вето и остра размяна на реплики, парламентът одобри окончателно промените в закона за Сметната палата.
 

Проектът е на ГЕРБ, подкрепен от "Синята коалиция" и "Атака" и предвижда ръководството на институцията да бъде свито до един председател и двама заместници, които ще бъдат избирани от парламента. С поправките се планира още всички ръководни длъжности в палатата и работещите там одитори да преминат отново на вътрешен конкурс, след който да стане известно дали ще останат на работа.

От БСП обвиниха мнозинството в политическа чистка и прогнозираха, че ГЕРБ ще използват Сметната палата за масови проверки по време на изборите догодина, предаде Дарик радио. Проектозаконът беше обсъждан в пленарната зала три дни и това изнерви депутатите. Стигна се до там, че народният представител на ГЕРБ Георги Андонов използва сексуален намек, за да репликира на изказване на Мая Манолова, която беше един от основните оратори на левицата. По-късно Андонов й се извини.

“Надявам се, че не само ще има вето, но че Конституционният съд ще се намеси и ще спре това безумие и по този начин ще направи услуга на ГЕРБ и ще направи необходимото, за да спаси тази система“, каза Меглена Плугчиева от БСП.

“Плугчиева, Орешарски, Овчаров, Димитров по същество между първо и второ гласуване не внасят чрез законодателна инициатива промяна в текстове, а желаят отмяна на закона”, обясни председателят на парламента Цецка Цачева.

“Защото наистина този закон ще бъде един от законите, от които ще се срамува това 41-во Народно събрание - ниско правно качество, лобизъм, скандална политическа чистка в нарушение и на общностното право и на Конституцията. Скандално“, каза Мая Манолова от БСП.

“Уважаема госпожо Манолова, имам чувството или че не сте чела закона, или го четете по начин, който ви е угоден на вас. Не ви ли омръзна три дни да говорите едни и същи глупости. Толкова ли не можахте да намерите един член, който да ви задоволи, та да спрете да говорите. Имам предвид член от закона“ каза Георги Андонов от ГЕРБ.

“В момента, в който се представят позиции, излиза народен представител, който доскоро мислех, че е сред хората, които имат някакво възпитание, проявява простащината си тук и вие не смеете да му кажете нито дума. Това е скандално, повече от скандално и аз мисля, че вие изпадате в една ситуация като мнозинство, която не ви прави чест“, коментира Ангел Найденов от БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5233 |15.06.2010 "Некадърните" влязоха в капана на МВР . 21| 5005 |23.05.2010 К.Нинова: Политика не се прави с намеци, а с доказателства . 0| 5085 |23.03.2008 Звезди се превърнаха в сексуални играчки . 2| 7582 |21.06.2007 С настъпването на астрономическото лято расте сексуалният нагон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads