Реклама / Ads
158| 7309 |10.06.2013 НОВИНИ

Семейство Портних се оказало с луксозни имоти?

.
Иван Портних
Бившият общински съветник Иван Портних и кандидат кмет от ГЕРБ на Варна получава чиновническа заплата, а семейството му притежава имоти за стотици хиляди.
 

Самият той живее в луксозна вила в комплекс "Чайка", строи втора вила и голям хотел в "Св. св. Константин и Елена", излезе от  разследване на ТВ7 във Варна.
 

Парцелът в "Чайка" за вилата бил купен за 24 лв. на кв. метър, при положение, че цените в района не падат под 100 евро на квадрат.

Хотелът пък излиза на 34 лв. на кв. метър и така съпругата на кандидат-кмета от ГЕРБ е платило малко над 62 хил. лв., разкри разследването.

Оказва се, че чиновническото семейство живее от щедри дарения на роднини и бизнес партньори.
 

Например, според документите, съпругата на номинирания за варненски градоначалник от ГЕРБ - Мирослава, направила дарение на баща си Красимир Маринов - също общинар и член на борда на ВиК-Варна, в размер на  1 343831 лева. Според данъчната проверка, Мирослава декларира високи доходи, благодарение на дарения на баба си и дядо си - съответно по 41 хил. и над 60 хил. лв.
 

Тя е и съдружник във фирмата "Метан Груп", която зарежда с гориво ВиК-то и е спечелила обществени поръчки за над 1 млн. лв.

Според майка й, в заможността й няма нищо нередно, защото баба й и дядой били богати наследници на стотици декари в Добруджа.

Въпросът е дали семейство Портних укрива данъци, след като парцелът е деклариран на 10 пъти по-ниска цена от пазарната, сочи разследването на Диляна Гайтанджиева.
 

Според проверката на НАП обаче всичко е чисто и няма нарушения. Това казва пред камерата и самият Иван Портних. Има ли конфликт на интереси, при положение, че семейството на Иван Портних работи в общината, представлява я в общинско дружество и от друга страна чрез фирми търгува с него, попита Бареков, след като репортажът бе излъчен.
 

В редицата въпроси към Цветанов и Портних той изреди и следните: Прилича ли си имотното забогатяване на двамата политици - единият с 6 апартамента, а другият с два палата в луксозен комплекс край морето?

 

Има ли нещо общо с всичко това сегашният депутат Красимир Стефанов, който беше 4 г. шеф на НАП, попита Бареков, като каза, че уважава хората, гласували за ГЕРБ и качествените личности в тази партия и в никакъв случай не критикувал тях.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6156 |20.05.2013 ЧЕЗ ще съдейства финансово на семейството на убитото от ток дете . 3| 8425 |03.05.2013 Семейството на Цар Киро си иска мерцедесите от НАП . 5| 7222 |03.04.2013 Тежка катастрофа погуби семейство . 27| 7510 |27.02.2013 Скандалният Ашин Асан плаши да се пали със семейството си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads