Реклама / Ads
3| 8425 |03.05.2013 НОВИНИ

Семейството на Цар Киро си иска мерцедесите от НАП

.
Кирил Рашков
Синът на Цар Киро - Ангел, е подал молба в Националната агенция за приходите - Пловдив, за връщане на три мерцедеса, чиято обща стойност е 150 000 лева. Луксозните возила бяха запорирани през ноември 2011 г. от приходната агенция като обезпечение заради дължими налози от фамилията.
 

"Взехме заем и платихме 250 000 лева данъци на държавата. Сега си искаме обратно колите. Нямаме още отговор", коментира пред "24 часа" Ангел Рашков. По думите му автомобилите били в момента в подземния паркинг на НАП. Преди да бъдат конфискувани, стояха в двора на палата на Кирил Рашков, който беше съборен като незаконен, пише вестникът.

Семейството на Цар Киро води десетина дела в Административния съд срещу данъчното заради ревизионни актове. Според инспекторите има несъответствие между приходите и разходите на Рашкови от 2006 г. насам. Фамилията твърди, че е получила назаем 650 000 лева от свой приятел - бизнесмен от Швейцария.

"Не сме ходили скоро в Катуница, за да не се подклажда напрежение", каза Ангел Рашков. Преди десетина дни баща му заяви пред журналисти в Асеновградския съд, че ще се прибере в селото, щом излежи присъдата си от 2, 5 г. "Нека всеки да си гледа живота. Каквото станало - станало", бяха думите на Цар Киро. Той има да изтърпява още година и половина от наложеното му наказание заради закана за убийство на Веселин Христов, роднина на прегазения Ангел Петров.


19-годишното момче загина на 23 септември 2011 г. под гумите на бус с роми от "Столипиново", повикани в Катуница от Кирил Рашков. Смъртта на Ангел стана причина за размириците в селото и за протестни шествия в цялата страна. Жителите на Катуница са твърдо решени да не допуснат Рашкови да се върнат и заплашват с нов бунт, ако това се случи.

Фамилията на ромския барон живее в момента в Пловдив. Някои от имотите им в селото са бутнати, други изпепелени. Цяла е само къщата на Събка, дъщерята на Цар Киро. Наскоро обаче и тя беше обрана от апаши от своя етнос. Те изнесоха тръбите от парната инсталация и два телевизора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4904 |02.05.2013 Цар Кирови си искат мерцедесите . 21| 5983 |30.04.2013 Сергей Станишев: Искаме да живеем тук, в България, да създаваме сигурност и перспектива . 65| 5912 |29.04.2013 Б. Борисов: Искам да знам кой идва в дома ми да разбере големите ми и малки нужди . 7| 5532 |29.04.2013 Кокинов поискал да бъде освободен и като магистрат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads