Реклама / Ads
44| 10332 |27.01.2016 НОВИНИ

И. Семерджиев: Москов се гръмна сам в главата

.
Илко Семержиев
Днес, в бТВ, вербалният картечар сам се гръмна в главата. Излъга безброй пъти, но го доказа и с документи. Това написа на страницата си във Фейсбук бившият здравен министър Илко Семерджиев.
 

Ето как точка по точка направи на пух и прах твърденията на Москов:  На първо място показа сертификат на Санофи Пастьор, който безспорно е факт, но се отнася само за един от компонентите на Пентаксим - хемофилус инфлуенце. Второ - омаза въпроса за Еувакс така, че да не отговори по същество, но потвърди отново, че ваксината е резерв за бежанци-деца от нулева възраст, чиято имунизация започва в родилния дом в първите 24 часа след раждането. В България за 2015 г. има точно 278 деца на бежанци в различна възраст, които са заподозрени, че могат да предизвикат епидемия от хепатит Б по кръвен и по полов път, но Москов ще я бори така, както пребори еболата още в началото на мандата си.

 

За БЦЖ въобще не отговори, но за сметка на това гръмко обяви, че отпечатъците от пръстите ще се правят от български фирми. Пропусна да каже, обаче, че това не е проекта за снемане на отпечатъци и превръщането им в код за достъп до здравната система, а само софтуера за разпознаването им в НЗОК, който струва 400 хил.лв. Големия проект е друг, многофазов и само първата му част е вече с одобрен бюджет в размер на 6 млн.лв. Закривайки ТЕЛК и прехвърляйки функциите им върху останалите лекари в системата Москов забравя, че тази дейност е не само медицинска. Тя се основава на 28 картотеки, които набират документация и поддържат, натрупват и пазят архив в продължение на 40 г., какъвто никой друг не може да управлява, защото лекарите в ТЕЛК работят само това - експертиза, а не лечебна медицина. Досега се въздържах от това да разкрия истинския лик на министерстването на Москов, но безскрупулното му лъготене и активно вредителство ще ме накарат да поразкажа нещо повече. Очаквайте.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4530 |27.01.2016 Москов изпуска нервите си: Хиена срещу 50 лв. е готова да направи всичко . 6| 4653 |26.01.2016 Каролев за Москов: Инат, майно льо, зор да сме непогрешими . 31| 7571 |23.01.2016 Фрог установи: Сметките на Москов излизат криви за ваксините . 43| 9174 |23.01.2016 Люба Кулезич: Хвърлете оставка, д-р Москов!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads