Реклама / Ads
5| 5330 |07.07.2014 НОВИНИ

А. Семерджиев: Не съм получавал 23 заплати, автомобилът ми е втора ръка

.
Уволняват се служителите на фирми, на Плод и зеленчук.Този термин уволнение принизява институцията. Аз си подадох оставката веднага когато ми бе поискана. Не съм правил разследване защо са ми я поискали, заяви в „Тази сутрин” бившият шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев.
 

 

Мит е, че съм един от най-богатите. Проверката доказа, че нямам проблем да обяснявам разликите в имуществото си. Харчил съм само пари, които съм получавал. Автомобилът ми е на старо купен и е с лизинг от 4 години. Не ми е луксозен Лексус. Решението за конфликт на интереси бе прието с особено мнение.  Издаването на лицензи у нас е с режим регистрационен. Всеки може да получи лиценз, така обясни Семерджиев лиценза, който уредил на кръстницата на детето си.

 

Не съм получавал 23 минимални заплати месечно. Малко по-висока ми беше заплатата от  5-6 000 лева, поясни бившият шеф.

 

Във всяка държава е важен балансът между корпоративния и обществения интерес. Когато корпоративният е по-силен, тогава институции, защитаващи обществения, могат да имат неприятности. ДКЕВР беше почнала доста проверки в секторите – предстоеше регулаторен анализ на проектите по изкупуването на електроенергия от „Марица изток” 1 и 3. Планираше се намаление на определени параметри по тези дългосрочни договори”, допълни Семерджиев. 

 

На въпрос дали ни очаква шоково поскъпване на тока от 40-50% в следващите месеци, Ангел Семерджиев отговори, че „увеличението е неминуемо”. За това говорели данните за дефицита на НЕК, натрупан в регулираната дейност на дружеството, който данъкоплатците трябва да покрият. 

 

Семерджиев изтъкна, че в периода на неговото председателстване в комисията, цените на конвенционалната електроенергия били постоянно намалявани. В крайна сметка обаче те се увеличавали заради изкупуването на ток от ВЕИ, както и заради въпросните неизгодни за страната дългосрочни договори с ТЕЦ-овете „Марица изток”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5127 |21.05.2014 Митничарският шеф получавал дрога вместо пари за чадър над наркоканал . 10| 5385 |12.04.2014 Ген. Киров получавал заплахи, даже и на английски . 1| 5091 |11.12.2013 Бащата на убиеца от "Соло": Получавали сме заплахи . 7| 5417 |08.07.2013 Корупция в ТЕЛК Стара Загора. Служители получавали подкупи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads