Реклама / Ads
0| 11734 |18.04.2016 НОВИНИ

Д-р Семерджиев: Турската „Аджъбадем” купува „Токуда” за 35 млн. евро вместо за 100 млн.

.
д-р Илко Семерджиев
Български червен кръст опита да купи най-голямата частна болница в столицата „Токуда“ и всички сателитни дружества, включително и банката. Организацията прави оферта за 100 млн. евро, но тя е отхвърлена. Незнайно защо турската фирма „Аджъбадем”, която дава 35 млн. евро, ще придобие лечебното заведение.
 

Съмнително е, че Артър Стърн към момента е легитимен продавач още повече, че си позволява да пренебрегне оферта от 100 млн. евро на БЧК срещу 35 млн. от Аджъбадем. Очевидно е, че има и втора, задкулисна част в сделката, която ще ощети юридическото лице в полза вероятно на едно физическо лице – иначе не може да се обясни липсата на реакция на една значително по-добра оферта, това коментира на страницата си във Фейсбук д-р Илко Семерджиев.

 

Посредник и помощник по сделката на Стърн отново е фамозната Ърнст енд Янг България – свързана силно с турската Ърнст енд Янг, която вече демонстрира силна приближеност до министър Петър Москов, получавайки директно възложение без търг за дизайна и остойностяването на основния и допълнителен пакет на НЗОК. МЗ им „подари“ 250 000 лв. за консултации, които Конституционния съд обяви за противоконституционни.

 

Москов взе от тях и турската идея за пръстови отпечатъци (първоначално презентирана като отпечатъци от цяла длан), да не говорим за другите турски операции като тези с ваксините, софтуера, износа на Тетадиф в неразлято състояние и прочие.

 

Цената за Аджъбадем бе сериозно редуцирана, когато НЗОК отказа да изплати на „Токуда” болница над 4 млн. лв. в края на 2015 г. и се наложи там да приемат само частни пациенти – така приходите рязко спаднаха и последва обезценка, което показва синхронизирани действия в полза на турците, което не може да стане без министъра и без помощ от НЗОК.

 

Българските институции и служби вече трябва сериозно да се вземат в ръце и да видят най-сетне, че по високите етажи на властта се работи в интерес на чужди държави, а не на България. И в случая не визирам само тези, които се занимават с корупцията, но преди всичко отговорните за националната сигурност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8380 |29.03.2016 Д-р Семерджиев: Протестът на лекарите бута "Борисов 2" . 0| 4772 |24.03.2016 ЕС обмисля да затвори българо-турската граница за мигранти . 12| 5044 |04.03.2016 Бойко Борисов: Граничарите от турската граница няма да бъдат прехвърляни на гръцката и македонската . 4| 4222 |09.02.2016 Митов се загрижи за опазване гръцко-турската граница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads