Реклама / Ads
12| 6172 |30.09.2012 НОВИНИ

US сенатори: България да се освободи от руската енергийна мафия

.
Яне Янев и Давид Сторобин (вдясно)
България е важна страна за САЩ и желан партньор от европейското семейство. Тя се намира във важен период, когато трябва да се освободи веднъж завинаги от лапите на руската енергийна мафия.
 
Това е категоричното мнение на американските сенатори от Републиканската партия в Ню Йорк Давид Сторобин, Марти Голдън и Дийн Скелъс, което те изразиха по време на срещата си с лидера на Ред законност и сигурност Яне Янев. Те уверили българския си колега, че ще направят всичко възможно да защитят Израел и страната ни от тероризма, така както българите са спасили своите евреи преди 70 години от Холокоста. Сенатор Сторобин, който по произход е руски евреин, на свой ред изтъкна, че Барак Обама бяга от отговорност по проблемите на конфликтните точки в света и дори не може да види, че вечния опонент на САЩ - Русия се управлява от един човек, който е съвременния Сталин.

 

Сенаторите увериха Янев, че са силно мотивирани да победят демократите, за да се сложи ново начало на външната политика в това число спрямо Източна Европа и България. Те подчертаха, че администрацията на Барак Обама е направила серия от грешки спрямо страни традиционни приятели на Америка, а специално към България политиката на Белия дом е: „безлична или още по-точно липсва такава”. Сенаторите и българският депутат присъстваха на няколко поредни кампании за набиране на средства за кампанията на кандидатите на Републиканската партия в различни райони на Ню Йорк.

В разгара на кампанията за президент, за сенатори и конгресмени председателят на РЗС бе в щаба на републиканците и се запозна с интересни тактически ходове от предизборната кампания на консерваторите в оставащите пет седмици до съдбоносно важните избори в Щатите. Янев от своя страна подчерта, че само Мит Ромни и Пол Раян, като нов тип световни лидери, са в състояние да осъществят нова икономическа политика, която да обърне сегашните негативни финансови тенденции към растеж и осигуряване на нови работни места. Само те могат да предприемат действия за динамична външна политика, която да е в състояние да се противопостави на тероризма, остатъците от комунизма, енергийната зависимост от Русия и диктаторските режими, водещи до зловеща заплаха за световния мир, като ядрената програма на Иран.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5863 |29.09.2012 Предлагаме сътрудничество между митниците на България, Гърция и Турция . 4| 6135 |28.09.2012 Новият посланик на САЩ Марси Рийс пристигна в България . 62| 7019 |28.09.2012 Иван Костов: Русия си прави шега с България . 4| 5413 |27.09.2012 Адвокатите от ЕС ще могат да практикуват в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads