Реклама / Ads
103| 11378 |15.07.2012 НОВИНИ

Сензация: Иво Прокопиев ходел на курсове за министър-председатели

.
Димитър Иванов
Около Б. Борисов нямало кръгове, той умеел да се еманципира. Илия Павлов бил антипод на О. Донев и Л. Павлов. Нямало ляво и дясно, когато има капитал.
 

Историята с атаките към Б. Борисов от страна на Сесил Каратанчева не е активно мероприятие, защото е елементарно, обяви по ТВ 7 проф. Димитър Иванов, последният началник на Шести отдел в Шесто управление на ДС. Когато става дума за власт и за много пари, както е в случая, винаги се задавал въпросът "Кому е изгодно това?"

Хора от кабинета Борисов доста често дават повод за формални атаки, което се използвало от опонентите им, смята Иванов.

Наченки на корпоративната държава като мислене, планиране и идея съществуват още от началото на 90-те г., разказа професорът. Тогава надделявала лявата трактовка, но лявото и дясното били условни понятия, когато ставало дума за капитал. Хора като Илия Павлов и Емил Кюлев опитвали да влияят и политически, но когато Павлов започнал да пита Иванов "Ти за корпорацията ли работиш или за държавата?", пътищата им започнали да се разминават. Всяко отиване на Илия в САЩ било продължавано от нови идеи на българска почва.

Когато Илия осъзна напълно своя корпоративен интерес, той залагаше на всеки, който можеше да му бъде полезен, каза Иванов и допълни, че Павлов бил истински капиталист, но не стиснат.

Г-н Огнян Донев, сега председател на КРИБ, произлиза от кабинета на Огнян Дойнов, добави още Иванов. Любчо (Л. Павлов - б.ред) нямаше връзки с ДС, разработвахме го като неблагонадежден и десоциализиращ се елемент, разказа бившият шеф на 6-то.

Илия Павлов е антипод на О. Донев и Л. Павлов, Илия правеше всичко публично, категоричен беше Иванов. Той се чудел защо се стигнал до наастоящия конфликт при Донев и Павлов с държавността. Било много опасно да се правят опити държавността да бъде измествана от друга, скрита власт. Бойко представлява държавността; ако сме сериозно общество, трябва да загърбим споровете и дребните си противоречия и да защитим държавността. Иво Прокопиев, напр. ходел на курсове, на школа за министър-председатели. Това е груб опит за подмяна на легитимната власт, каза Д. Иванов.

М. Кунева е самопроизвеждащото се европейско корпоративно чиновничество, което също се бори за запазване на властта. Кризата е във Вашингтон и Брюксел, други центрове по света функционират добре, смята Иванов. На "Позитано" пък било самопроизвеждащото се ляво чиновничество, готово на коалиция с всеки, за да запази властта.

Б. Борисов е това, което ние заслужаваме в момента, еманация на натрупаната енергия отдолу; той не е непременно нито много добър, нито много лош, коментира Иванов. Борисов нямало причина  да изкара мандата си докрай, умеел да се коригира, да поправя грешките си и бил цар на еманципирането, при него нямало трайни обвързаности. Това било полезно за държавността, защото в противен случай имало кръгове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 113| 5825 |22.03.2012 Шуменският съд разпитва Прокопиев за “Килърите” . 49| 7381 |09.03.2012 Иво Прокопиев си харесал ракета носител - М. Кунева? . 23| 7805 |05.10.2011 Прокопиев закрива "Дневник" и "Пари" . 18| 11151 |06.09.2011 Уикилийкс: Плевнелиев е човек на Прокопиев, Попова е "куражлия"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads