Реклама / Ads
29| 10097 |25.11.2015 НОВИНИ

Сензация! US сенатор подкрепи Асад и Русия за ударите срещу ИД

.
В сензационно писмо американски сенатор подкрепя президента на Сирия Башар Асад и Русия за ударите срещу „Ислямската държава”, научи Фрог. Във вторник Асад получил въпросното писмо от сенатора на Вирджиния Ричард Блек, в което се казва „Доволен съм от руската интервенция срещу армиите, навлезли в Сирия. С тяхна помощ сирийската армия направи драматични крачки срещу терористите”.
 

„Възхищавам се на решителната победа на Сирия над ИДИЛ в летище „Куейрис”. Поздравявам всички, които геройски спасиха 1000 смели сирйски войници от сигурна смърт. Убеден съм, че ви очакват още много такива победи,” добави Блек.

 

Сенаторът подчерта, че войната срещу Сирия не е причинена от вътрешни размирици, а от незаконна военна агресия от външни сили, решени да наложат марионетен режим в Сирия. Главнокомандващият на силите на НАТО в Европа ген. Уесли Кларк разкри, че до 2001 г. западните сили са разработили планове да свалят сирийското правителство. Въпреки това след цели петнадесет години на военна подривна дейност НАТО, Саудитска Арабия и Катар все още не могат да посочат лидер, който да се ползва с подкрепата на сирийския народ”.

 

„Чуждите сили нямат право да отхвърлят законни избори и да налагат своята воля на сирийския народ. Сирийците трябва сами да определят своята съдба без чужда намеса. Разочарован съм от това, че ООН пренебрегна незаконната намеса във вътрешните работи на Сирия”, допълни той.

 

След това отбеляза, че „преди началото на войната в Сирия е имало най- голяма религиозна свобода и равнопоставеност на жените сред всички арабски народи. Много американци с изненада научават, че сирийската конституция предвижда свободни избори, религиозна свобода, права на жените и върховенство на закона. Преди да критикуват Сирия, САЩ може първо да настояват нашите съюзници Йордания, Саудитска Арабия, ОАЕ и Кувейт да дадат подобни свободи на собствените си народи”.

 

Блек изрази разочарование от това, че Съединените щати са отговорили на руската помощ за Сирия, като са изпратили противотанкови ракети TOW на терористите, критикувайки безразсъдното въоръжаване на „добрите терористи” и спиране на оръжията на „лошите терористи”, като добави, че безотговорното разполагане на ракети TOW заплашва авиацията по целия свят, тъй като противотанковите оръжия има голям обхват и могат да се прицелят и унищожат излитащи пътнически самолети.

 

Той каза, че като сенатор на Вирджиния, изпитва тревога, тъй като тези ракети може да достигнат до отдалечени райони край летища, като Националното летище „Рейгън”, Международното летище на Далас, и добави, че е изразил своето безпокойство пред американския президент.

 

Блек отбеляза, че терористичната организация „Джейш ал-Фатех”, което в превод означава „Армията на завоеванието”, е получила повече военна помощ от САЩ, и посочи, че тази терористична организация включва „Джабхат ал-Нусра”, заклела се в преданост към Ал-Каида, което означава, че Съединените щати въоръжават същата терористична организация, отговорна за убийството на 3000 американци на 11 септември, а това е предателство към тези жертви.

 

Сенаторът каза още, че на хората им става ясно, че терористите в Сирия получават военна помощ от Турция, Саудитска Арабия и Катар, които са съюзници на САЩ, и че Турция е най-верният поддръжник на ИДИЛ, тъй като представлява главен канал за потока от джихадисти, оръжия и търговия. Той допълни, че освен това Турция не е предложила нищо съществено към работата на предложената коалиция срещу

 

Той каза, че Турция и Саудитска Арабия целят да наложат религиозна диктатура над сирийския народ и че ако успеят, тогава християните и другите малцинства ще бъдат убити или продадени в робство, а заедно с тях ще паднат в жертва и много добронамерени сунити и шиити.

 

Но сенаторът отбеляза, че световното мнение се насочва срещу тероризма и техните поддръжници, като добави: „Жестокото отношение към заловените сирийски войници от страна на въоръжените групировки е отвратително. Много американци считат поведението на тези т.нар. „умерени” за морално отблъскващо”.

 

“Пролях кръвта си, когато се биех в защита на честта на тази нация. Ще се противопоставя на американската подкрепа за терористи като Армията на завоеванието и ИДИЛ, които заплашват Сирия. Много жители на Вирджиния се молят сирийската арабска армия и нейните съюзници да победят силите на злото и мирът в Сирия скоро да се възстанови”, каза той и в края на писмото добави: Благодаря ви за това, че защитавате живота на християните и всички добри хора в Сирия”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4710 |24.11.2015 НАТО подкрепи Турция в скандала с руския Су-24 . 2| 4315 |19.11.2015 Обрат в НС! ПФ май няма да подкрепи бюджета . 59| 7736 |12.11.2015 О. Герджиков: Ако ГЕРБ подкрепи Царя, той ще стане президент . 10| 4216 |06.11.2015 Муравей Радев подкрепи Горанов за реформите в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads