Реклама / Ads
39| 5463 |04.05.2013 НОВИНИ

Сергей Станишев: Държавата трябва да подкрепи всеки първокласник с по 310лв.

.
За нас и за хората най- важни са работата и доходите. Затова поемаме ангажимент за 250 000 работни места.
 

 

Това ще стане с много работа и с ясна икономическа програма, каквато имаме, заяви председателят на БСП Сергей Станишев в Гурково. „Не може в 21 век в страна от ЕС деца да си лягат гладни”, каза лидерът на социалистите. Според него държавата трябва да подкрепя всяко дете в 1 клас с по 310лв., така че то да може да се подготви за училище и да отиде със самочувствие на първия учебен ден. Според Станишев пари винаги може да се намерят, ако са налице верните приоритети. Той даде за пример милионите, които ГЕРБ предпочете да даде за подслушване и бонуси, вместо за пенсионерите, майките с деца. Председателят на БСП напомни, че при управлението на Борисов 400 000 работни места бяха заличени.

 

„Това е трагедия не само за тези хора, но и за техните семейства”, отбеляза лидерът на социалистите. Станишев беше категоричен, че ГЕРБ трябва да понесат отгворност по всички правила и закони. „Това, което направиха, е отрицание на всичко, което обещаха. Повтаряха: „Затягайте коланите”, а техните така отпуснаха, че чак ги свалиха”, изтъкна лидерът на БСП. По думите му няма друго правителство, което да е похарчило толкова пари за нищо. „Само тупане по гърдите и рязане на лентички”, обобщи Станишев управлението на Борисов. По този повод председателят на БСП разказа и виц – Цветан Цветанов попитал защо Бойко Борисов е с белезници в кардиологичното отделение.  Сестрите отговорили, че това било единственият начин да го спрат, защото  нарязал хартията за кардиограми на лентички. 

 

Станишев увери хората в Гурково, че само БСП може да измете ГЕРБ от властта. Вторият в листата на Коалиция за България в Стара Загора Георги Гьоков добави, че на 12 май гражданите могат да затворят една черна страница на безперспективност. „Искаме да получим вашата подкрепа, за да върнем България на хората”, каза Гьоков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4851 |04.05.2013 Сергей Станишев: Във всяка област трябва има предприятие, което да създава по- масова и квалифицирана заетост . 29| 5579 |04.05.2013 Пламен Орешарски: Край на силовите способи в икономиката, държавата да стане изряден платец . 16| 5024 |04.05.2013 Станишев: Подкрепата за масовия спорт ще донесе успехи и на големите състезания . 27| 5433 |03.05.2013 Пламен Орешарски: Незабавно държавата да се разплати с бизнеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads