Реклама / Ads
12| 5280 |23.04.2013 НОВИНИ

Сергей Станишев: Достъпното образование дава равни възможности на младите хора

.
Сергей Станишев
Необходими са промени на европейско ниво. Европа трябва да бъде по- силна, по- демократична и по- балансирана икономически”, каза председателят на БСП, каза лидерът на БСП.
 

Образованието е универсален изравнител на възможностите за всеки един млад човек, независимо от неговия произход. Затова е важно да се работи за достъпно образование. С тези думи председателят на БСП Сергей Станишев се обърна към студентите от бургаския универститет „Асен Златаров”. Лидерът на БСП изнесе лекция на тема: „България, Европа и преспективите за младите хора”.  Станишев обърна специално внимание на проблемите на младите европейци, като изтъкна, че Европейският съюз беше привлекателен, защото даваше перспектива и възможност за по- добър живот. „Днес обаче Европа игнорира. Хората възприемат ЕС като наказатален ескадрон”, отбеляза Станишев и подчерта, че затова гражданите излизат на улицата и търсят решения на своите проблеми. „Необходими са промени на европейско ниво. Европа трябва да бъде по- силна, по- демократична и по- балансирана икономически”, каза председателят на БСП. Той напомни, че ЕС е съюз на ценности, а не само на фондове, което често се забравя.

„Заблуда е, че парите от Европа са панацея. Това е допълнителна помощ към национална политика”, обясни Станишев пред студентите. Според него има реална възможност България да загуби около 30% от всички европейски средства за  настоящия програмен период, като основна причина за това е управлението на ГЕРБ. Лидерът на БСП напомни, че ако октомври 2009г. бяхме на 14-то място по усвояване, днес сме предпоследни, далеч зад средноевропейското ниво. „България пропусна много възможности”, каза Станишев. Като пример за некомпетентността на кабинета Борисов той посочи, че почти всички държави извоюваха допълнителни пари за своите изостанали региони, но сред тях не е България.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5501 |23.04.2013 Сергей Станишев: Най-големият проблем на младите хора е липсата на работа . 71| 5308 |22.04.2013 Сергей Станишев: Инвеститорите чакат да минат изборите, за да спре рекета над бизнеса . 18| 5585 |22.04.2013 С. Станишев: Държавата трябва да подкрепи розопроизводителите . 23| 4803 |22.04.2013 Сергей Станишев: Трябва да има референдум за полигона в Змейово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads