Реклама / Ads
22| 4894 |20.02.2014 НОВИНИ

Сергей Станишев: Манифестът на ПЕС е отговор на исканията на европейците

.
Последователно се противопоставяме на програмата на Барозу през последните 10 години. Техният отговор на икономическата криза, създаде и социална такава. Ние няма да подкрепим това и планираме голяма промяна. С тази програма целим да дадем нова посока на ЕП и ЕК и да отговорим на исканията на европейските граждани за по-малко бюрокрация, повече работни места и по-справедлива финансова система. Това зави президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев на днешното заседание на Президиума на ПЕС, на което бе обсъден окончателният вариант на Манифеста на партията за предстоящите евроизбори.
 

 

По думите му манифестът урежда как биха изглеждали следващите 5 години с мнозинство на социалистите и социалдемократите в ЕП и ЕК. 

Документът ще бъде гласуван и официално приет на Конгреса на ПЕС в Рим на 01.03.2014. Там всички партии и организации членуващи в ПЕС ще имат възможност да го подкрепят.

 

ПЕС изрази подкрепа и за позицията на България за осъждане на актовете на ксенофобия. Вчера Сергей Станишев заяви, че през последните седмици с наближаването на изборите за Европейски парламент, много политически партии са започнали да се заиграват с националната и етническа карта като вид агитационна тактика. „Това е валидно, независимо дали се говори за ГЕРБ, „Атака” или „България без цензура”. Ясно е, че когато те са слаби по теми от европейския дневен ред,  те се опитват да омаловажат ролята на България в Европа и да я отдалечат от този Европейски съюз, към който се стремим. Видяхме позорни актове на вандализъм срещу религиозни сгради, конфронтационни политически изявления и дори похвали за фашистки исторически личности и идеологии. Моята партия категорично отхвърля това и вярва в солидарността, а не във воденето на политика на разделение и конфликти", категоричен бе лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6539 |19.02.2014 Станишев: Кампанията срещу българите в Европа и Англия е фалшива . 25| 5000 |18.02.2014 Станишев: Духът на Михалевски ще бъде пазен от нас и ще живее чрез децата му . 45| 5088 |16.02.2014 Станишев: Борисов за пореден път потвърди, че ГЕРБ е на Цветанов . 30| 5020 |12.02.2014 Станишев: Ще се съобразим с Венецианската комисия за евроизборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads