Реклама / Ads
68| 5298 |10.04.2014 НОВИНИ

Сергей Станишев: Наследството на ЕНП са 10 млн. безработни

.
Всички кандидати от ПЕС из цяла Европа ще докажат, че макар членовете на ЕНП да се опитват да покажат смекчени позиции преди изборите, пораженията от техните политики на икономии са неоспорими, заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на провелото се в Брюксел заседание на Президиума на ПЕС. Наследството на ЕНП са 10 млн. повече безработни, обърна внимание социалистът.
 

 

Представителите на партиите-членки заявиха, че през идните 6 месеца ще акцентират върху основните разлики между ПЕС и ЕНП, че тази кампания ще е именно за различните ценности. На днешното заседание бе направен и анализ на двата Манифеста. „Той показва, че ЕНП предлагат повече от същото. Няма нито една дума за права, социални ангажименти, здравеопазване и пенсии. Нещо повече – те твърдят, че с водената от тях политика са създали здрава икономика, икономически ръст и предпоставка за нови работни места. В действителност обаче наследството на ЕНП са 10 млн. повече безработни, а дори не го споменават като проблем”, каза Станишев.

 

Той подчерта, че за разлика от тях ПЕС заявява като свой приоритет създаването на работни места, продуктивна икономика. Станишев допълни, че по темата за работните места европейските социалисти посочват много по-ясни и работещи идеи: продължаване на борбата за пълно прилагане на младежката гаранция, с повишаване на бюджета за нея и разширяване на обхвата й; защита правата на работниците; рестартиране на икономиката, като за целта ще се приоритизират иновациите, изследванията, обучението и политика за реиндустриализация. Като друг акцент, зад който ПЕС застава, е свободата на движението на гражданите, което е основен фундаментален принцип на ЕС.

 

„Противопоставяме се на опитите в редица страни да бъдат провеждани кампании от десни сили, насочени срещу българи, румънци и хора от други страни-членки и това да се използва като заплаха, защото фактите не потвърждават тези твърдения за социален туризъм“, категоричен бе Станишев. По неговите думи пример е Великобритания, където само 1000 българи получават социални помощи. „В класацията на хората от други страни, които получават социални помощи, българите са след 30 място“, допълни той. Според президента на ПЕС хората, които заминават да живеят извън страната, допринасят за развитието на местната икономиката. „Много по-важно е да се борим срещу социалния дъмпинг, отколкото да се измислят такива изкуствени теми“, завърши Станишев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 7122 |10.04.2014 Станишев: Опонентите ни разчитат на контролиран вот . 115| 7332 |08.04.2014 Станишев: Важно е да не се връща ГЕРБ на власт . 79| 7261 |06.04.2014 Станишев: Враг №1 съм на Бареков, но го подкрепям за кмета на Пловдив . 99| 11358 |06.04.2014 Станишев: Никого не мразим, но няма как да допуснем безобразията на ГЕРБ да се повторят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads