Реклама / Ads
9| 4464 |15.04.2019 НОВИНИ

Сергей Станишев: Политиците трябва да бъдем по-смирени

.
Сергей Станишев
”Политиците трябва да бъдем по-смирени – хората не ги интересуват вътрешнопартийните разправии, хората искат да разберат какво можем да направим и ще направим за тях. Още вчера Бойко Борисов заяви, че БСП е антиевропейска партия, но Националният съвет на БСП показа, че чува гласът на партията. Така се доказа, че БСП е най-демократичната партия.
 

Това заяви Сергей Станишев пред Нова телевизия.

 

Първоначално лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи листа, в която името на Станишев отсъстваше. След бурни дебати обаче името на президента на ПЕС беше върнато и подложено на гласуване. В крайна сметка той получи 95 номинации.

 

"Никога не е имало такова напрежение при подредбата на листата", каза настоящият лидер на ПЕС и не потвърди, че цялата бъркотия е станала заради вътрешната опозиция на Нинова, която се е оказала достатъчно силна, за да я спре в желанието ѝ как да изглежда червената евролиста. "Всеки допуска своите грешки, надявам се да се поучи от тях", коментира Станишев.

 

На въпрос дали това е бламиране на Корнелия Нинова Станишев каза, че това не е бламиране. Ако нещо се прави на инат, се получава отпор. Можехме да спестим това, което си причинихме, при подредбата на листитите. Той заяви, че не е имал среща с Корнелия Нинова.

 

За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност. За всички е ясно, че днес  ЕС не е това, което искаме да видим, а за България има много рискове в този ЕС. Първото нещо, към което трябва да се стремим е да няма Европа на две скорости. Предстоят важни и сложни преговори след евроизборите на ниво премиери.

 

Още един премиер в Европа е ляв след избирането на премиера на Финландия, каза Станишев. По думите му Елена Йончева е спонтенен и искрен човек. Аз съм й благодарен за подкрепата. Сега е важно да се събере цялата листа и да се хвърлим да правим кампания. Политиците трябва да бъдат смирени, хората не ги интересува вътрешните разправии на една партия.

 

Ние тръгваме да спечелим тези избори, каза Станишев. Социалистите в Европа са силата на промяната, каза още той.

 

В личен план съм безкрайно благодарен, на хората, които застанаха зад мен, никога няма да ги предам, каза Станишев.

 

Той не отговори на директен въпрос подходяща ли е Корнелия Нинова за премиер на България като лидер на най-голямата опозиционна партия, защото не било актуално.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3933 |03.04.2019 Станишев: Няма да има визи за гражданите от двете страни на Ламанша след Брекзит! . 5| 5431 |02.04.2019 Слави Трифонов: Политиците и управляващите не са ви гаджета . 9| 5465 |29.03.2019 Св. Филипов: Докато политиците трупат апартаменти, вижте какво прави Турция . 0| 3858 |27.03.2019 Станишев: ДА на добрите условия на труд, НЕ на протекционизма в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads