Реклама / Ads
12| 4803 |16.07.2008 НОВИНИ

Сергей Станишев: Президентът показа коректност и прозрачна кампания

.
Ясно заявявам, че това правителство нито е осигурявало, нито осигурява политически чадъри. Това заяви премиерът Сергей Станишев по повод бурните реакции около излезлия доклад на ОЛАФ.
 
Вчера вицепремиерът Плугчиева, министрите на вътрешните работи и правосъдието направиха среща -разговор с ВСС на базата на доклада на ОЛАФ, което е показателно, че се прави възможното за приключване на делата, които се водят, каза Станишев и отбеляза, че срещу Людмил Стойков продължават делата за пране на пари.

Смятам за много лоша, порочна българска практика кореспонденция между български и европейски институции да се раздава от членове на Висшия съдебен съвет на ляво и на дясно, каза премиерът и подчерта, че това го няма в нито една европейска страна.

Припомняме, по-рано днес вицепремиерът Плугчиева също възнегодува от това, че членове на ВСС са предоставили доклада на ОЛАФ на медиите.

Премиерът изтъкна, че правителството разглежда ОЛАФ като партньор и винаги е на разположение за общи действия.

Станишев посочи, че част от структурните промени в кабинета са предприети именно заради това. Като примери той посочи създаването на вицепремиерския пост по еврофондовете и преместването на българското звено на ОЛАФ от МВР към правителството - на пряко подчинение на Плугчиева.

Станишев отбеляза, че проблеми с еврофондовете има във всяка страна на ЕС и препоръча прочит на доклад на Европейската сметна палата от преди присъединяването на България.

Според Станишев затрудненията на България по усвояването на европейските средства не са изненада, но въпросът е по-бързо да бъдат отстранени и да се постигат резултати.

dans.jpg
Такива инструкции са дадени на Плугчиева, на ДАНС и на всички държавни институции.

По отношение на реакциите по доклада на ОЛАФ според Станишев има „истеризиране".

„Не приемам атаките към президента, които прозвучаха от някои партии", заяви още Станишев и изтъкна, че президентът е показал коректност и прозрачна кампания.

И САПАРД, и ФАР са съществували в продължение на много години и сигурно не малко от констатациите важат за предишни периоди, каза още Станишев и добави, че не може да разбере мотивите на опозицията за внасяне вот на недоверие по тази тема.

„Малко се чудя на опозицията, която смята да внася вот на недоверие на тази тема - може да излезнат много интересни неща, защото става въпрос за хиляди и хиляди проекти", коментира премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4700 |16.07.2008 М. Спасов: Президентът да обяви спонсорите си . 25| 4856 |11.07.2008 Станишев: Нелепо е да коментирам глупостите на Бойко Борисов . 3| 5446 |30.06.2008 Президентът плаши партиите с референдум за избирателната система . 3| 8959 |22.06.2008 Сергей Станишев и Стефка Костадинова посрещат олимпийската щафета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads