Реклама / Ads
23| 4804 |22.04.2013 НОВИНИ

Сергей Станишев: Трябва да има референдум за полигона в Змейово

.
Референдум за полигона в Змейово трябва да има, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Стара Загора.
 

 

 „Хората се притесняват от обгазяване, от замърсяване на околната среда и на въздуха. Единственият изход от тази ситуация е да се вслушаме в техния глас. Те са поискали референдум и референдум трябва да има. Трябва да има прозрачност и контрол върху полигона”, категоричен беше председателят на БСП. Според него най- важно е здравето на хората и с това не може да се правят компромиси.

 

Днес, на Деня на Земята, в Стара Загора Станишев участва в екологичната среща „Зелена България”. „Избрахме именно тази дата, за да обсъдим политиката на БСП в областта на опазването на околната среда и балансираното развитие на националните природни ресурси”, отбеляза лидерът на социалистите. Той напомни за последователната политика, която БСП е провеждала в защита на българската природа, в диалог с много НПО, зелени и младежки организации. Станишев даде пример с битката срещу ГМО и шистовия газ. Лидерът на БСП не пропусна да спомене и скандалния случай с дюните по Черноморието и  предложенията на левицата - да се наложи мораториум за строителство в тази зона и да се създаде Национален парк Черно море.

 

„Нашите експерти казват – червеното позеленява. Това се случва навсякъде в Европа.  Става дума за естествен процес на съчетаване на нашите социални политики с ценностите, които са особено важни за младото поколение, свързани с екологията”, изтъкна Станишев.

Според лидера на БСП е необходимо да има балансирано развитие на българското земеделие, което да бъде ефективно и да дава високи приходи. Станишев добави, че трябва да се подкрепят дребните и средните производители, така че цялата европейска помощ да не отива само в ограничен кръг хора. „Необходимо е да има истинска производствена верига”, каза още лидерът на БСП и поясни, че трябва да се произвеждат не само суровини, но и продукти.

 

„Това е част от нашата 10-годишна програма за реиндустриализация”, подчерта Станишев. Той обърна внимание и на въпроса с биопродуктите. Според него  България има огромни възможности, които през последните години не се използват и този сектор на земеделието трябва да бъде развит.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7613 |22.04.2013 Кръстев: Ако има сделка за БДЖ - Товарни превози, трябва да е на пазарна цена . 89| 5180 |21.04.2013 Станишев: Борисов се отнася към пенсионерите като към бреме . 183| 6334 |20.04.2013 Станишев: Бойко Борисов да върне милионите . 2| 5429 |20.04.2013 Асен Василев: Условията трябва да са еднакви за всички производители от ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads