Реклама / Ads
6| 4748 |05.12.2014 НОВИНИ

Сериозен теч на пари в Министерство на отбраната

.
Николай Ненчев
За сериозни изтичания на средства в системата на Министерството на отбраната предупреди във Варна военният министър Николай Ненчев, съобщи БТА. Не се поддавайте на провокации, каза той на среща с личния състав на командването на Военноморските сили и увери присъстващите, че въпреки проблемите в Българската армия се прави всичко възможно те да бъдат решавани, а комуникацията ще бъде подобрена.
 

Министърът започнал този тип разговори, за да придобие ясна представа за всичко, което се случва по места, както и да придобие ясна представа за състоянието на БА и да формира най-добрите политики в рамките на Министерство на отбраната.

 

Трудностите са много, но са преодолими. В момента се води битка в полето на Народното събрание и Министерски съвет по отношение на средствата от бюджета, предвиден за Българската армия, каза той и обясни, че е поискал и получил много голяма подкрепа от страна на Комисията по отбрана. Водени са разговори с президента, министъра на финансите , министър-председателя във връзка с ангажиментите, които страната ни е поела за постепенно нарастване на бюджета за отбрана до 2% до 2020 г. Той апелира политиците да бъдат по-отговорни към Българската армия и към задълженията, които поемат към Българската армия, тъй като в обществото остава усещане за липса на търпимост, доверие и респект. Политиците трябва да престанат да подценяват Българската армия, апелира Ненчев.

 

Ненчев не даде повече информация за разхищенията. Той обясни, че в момента в министерството и във ВМА текат проверки. Очаква се другата седмица да бъдат взети решения по тези проблеми. „Не съм далеч от идеята и за външен одит”, каза министърът.

 

Ненчев е категоричен, че няма да отстъпи от позицията си, че съкращения сред личния състав на армията не бива да се правят. В администрацията обаче е твърде вероятно да има намаление на персонала, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4048 |04.12.2014 Фандъкова залага на ясен график и европари . 3| 4457 |04.12.2014 Изпариха се парите за пътя Пловдив -Асеновград . 4| 4459 |04.12.2014 НСО работела на зъби и нокти, не стигали парите . 10| 4316 |04.12.2014 Дончев: Парите за наводненията няма да стигнат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads