Реклама / Ads
10| 5289 |21.05.2010 НОВИНИ

Сертов разкрил: Станишев опънал чадър над Трактора

.
Човекът на Станишев
Бившият шеф на ДАНС и не успял дипломат в Солун Петко Сертов се разграничи официално от топ арестанта Алексей Петров – Трактора. Давайки показания пред комисията в парламента, за контрол на ДАНС той обяснил, че чадър на Трактора опъвал не кой да е, а лично екс премиерът Сергей Станишев.
 

„ Това, което ни се каза, при цялата оскъдност на изложенията е, че тази защита е идвала от тогавашния министър-председател Станишев", коментира по-късно Сидеров. Председателят на комисията уточни, че Сертов не е казал това в прав текст, но от обясненията му се наложил този извод.

"Сертов нямаше желание да каже защо Алексей Петров реално е бил негова дясна ръка. Той отрича това и го представя като дребен експерт, който сложили, за да не остане на улицата едва ли не". Това разкри шефът на комисията Волен Сидеров. От изслушването на Сертов още станало ясно, че Трактора, който е обвинен като тартор на Октопода в България не му е бил дясна ръка и е нямал достъп до секретна информация за държавата.

Освен Петко Сертов, депутатите изслушаха още бившият министър на МВР Георги Петканов и водещият офицер на Трактора, а сега зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков. Изслушването им бе за да се разбере защо шефът на Октопода е бил назначен в родното ФБР, и какви точно са били задачите му.
Пред депутатите от комисията Петканов не успял да си спомни защо не е била изпълнена заповедта му за уволнение на Алексей от тогавашната НСС. Настоящият конституционен съдия нямал спомен и защо е наградил Алексей Петров за празника на МВР.
Преди време именно ген. Атанас Атанасов разкри, че Трактора е трябвало да бъде уволнен, но Петканов го спасил след въздействие от президента и главния прокурор Филчев.
От Комисията за контрол на ДАНС са изискали работното досие на агента Петров, а на следващо заседание предстои да бъде изслушан Владимир Писанчев, което е бивш шеф на направление „Вътрешна сигурност” в ДАНС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5262 |09.05.2010 Станишев: Аз не съм наивник, не виждам посоката на ГЕРБ . 57| 5062 |03.05.2010 А. Кутев: Отношението на Борисов към Станишев зависи на коя страна е спал . 24| 5986 |02.05.2010 Каролев: Сменят ли Дянков-зле; сменят ли Станишев-пак зле! . 43| 5759 |01.05.2010 Станишев: Правителството да си ходи; БСП е алтернативата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads