Реклама / Ads
28| 5096 |08.05.2013 НОВИНИ

Сервираха поредната порция СРС-та срещу Борисов

.
Очакваният нов запис на Бойко Борисов се появи. В него лидерът на ГЕРБ говори за разпределение на партийни квоти в общински фирми и печелене на обществени поръчки от обръчи от фирми.
 

Записът и придружаващите го текстове са изпратени на прокуратурата, която може да провери дали те са автентични. Прокуратурата може също така да провери твърденията за незаконно подслушване и унищожаване на СРС, които съдържат данни за престъпления.

Към аудиозаписа, получен в платформата Болканлийкс и публикуван на сайта Биволъ, има обяснителни записки, които не са подписани. От съдържанието им може да се направи извод, че са изготвени от вътрешен човек в службите. Новият запис не е изненада, тъй като Борисов обяви преди дни, че очаква появата му след празниците.

В поясненията се съдържат твърдения, имащи отношение към прокурорското дело за незаконно подслушване наредено от Цветан Цветанов, твърди Биволъ. Собственикът на сайта Асен Йордзанов поясни пред БНР, че той е с продължителност една минута. Твърди се, че изпратеният звуков фрагмент е част от унищожени СРС-та след разпореждането за прокурорска проверка в МВР.

Посочен е и точен час на унищожаването на оригинала: 29 март в 04,45 ч. сутринта по разпореждане на Цветан Цветанов, който "изнудил" служителите на СДОТО. За изпратения файл се твърди, че е направен преди унищожаването на пълния запис с подръчни средства и това обяснява лошото качество. Целият запис бил с дължина около 25 минути.

Направен бил на тайна сбирка на партийния елит на ГЕРБ в хотел на Валентин Златев в Правец, след местните и президентските избори през есента на 2011 г. - пише още в поясненията.

Според Йорданов от целия разговор става ясно как всички са подслушвани и след това са рекетирани най-вече съответни бизнесмени да субсидират ГЕРБ, за да нямат проблеми. Пояснява се как се назначават партийно "правилни" хора в обществени бордове и структори. Говори се за технологията на организирането на всякакъв тип избори от ГЕРБ и още много други интересни неща.

В бележките се твърди, че скандално прочулият се сив Крайслер с антенките на Ивайло Койчев наистина се е използвал за подслушване, като не го използва самия Койчев, а колата е била предоставена за ползване на 2-ма човека: "Мартин и Свилен, които са били обучавани в Банкя за работа с класифицирана информация, въпреки че не са служители никъде".

Самият Ивайло Койчев категорично заяви пред БНР, че на никого не е давал Крайслера си, че му е купил нови антенки и го държи вече в подземни паркинги, за да не му ги откраднат. "Аз съм крайно ляв, учил съм в Москва, абсурд е да си дам колата за подслушване", отсече той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5024 |07.05.2013 Б. Димитров: Чакаме нова порция компромати днес . 11| 5229 |14.11.2012 Борисов: Вотът на недоверие е поредната целувка на ДПС към БСП . 0| 6069 |11.10.2012 "Он травел" остават без лиценз след поредната измама . 2| 4847 |18.03.2012 Поредната кола изгоря в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads